Dwingend Ajax verslaat FC Utrecht in de beker

-
KNVB Beker
-

(Gepost door bjorndb)

Ajax heeft de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-0 gewonnen. In de Amsterdam Arena scoorden na Luis Suarez en Klaas Jan Huntelaar de doelpunten voor Ajax in de tweede helft.

Ajax was heer en meester in eigen stadion. Ajax kreeg een reeks kansen, maar liet het tot halverwege de tweede helft liggen alvorens de ploeg op voorsprong kwam. Steeds kwam de ploeg doelman Vorm tegen als obstakel.

28 minuten voor tijd leek Ajax op voorsprong te komen toen Nesu rood kreeg (tweede keer geel) voor hands en Ajax een strafschop kreeg. Huntelaar miste echter. Nog geeen twee minuten later was het echter Suarez die eindelijk kon scoren nadat hij zichzelf had vrijgespeeld.

Vlak voor het einde zorgde Suarez ook nog voor de assist van waaruit Huntelaar de 2-0 kon binnentikken.

Complimenten voor Enoh

(Gepost door Mr M)

Na zijn invalbeurt afgelopen weekend stond Enoh tegen FC Utrecht direct in de basis. Dat deed hij zo goed dat zelfs Van Loen van FC Utrecht na afloop stilstond bij de prestatie van Enoh en zijn complimenten gaf. Van Basten vervolgens: "Enoh heeft inderdaad uitstekend gedaan. Hij is pas een week hier en we hebben nu al plezier van hem."

Van Basten: ik heb genoten

Marco van Basten liet na afloop weten genoten te hebben van zijn elftal. "De jongens straalden plezier uit en hebben legio kansen gecreëerd. We hadden alleen vaker moeten scoren."

Jubileumtreffer voor Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar heeft in het bekerduel tegen FC Utrecht zijn honderdste officiële doelpunt gemaakt voor Ajax. Huntelaar scoorde 71 doelpunten voor Ajax in de competitie, de rest maakte hij in bekerduels of Europese wedstrijden. Hij treed daarmee toe tot de Club van 100 van Ajax van spelers die allen 100 keer scoorden voor Ajax. Eerder in de wedstrijd miste hij nog een penalty, maar de kans vlak voor tijd was wel raak. "Maar deze was ook niet te missen", aldus een lachende Huntelaar na afloop.

Huntelaar prees Suarez

Klaas Jan Huntelaar wees na afloop Suarez aan als de Man of the Match. "Hij was goed bezig vanavond. Een mooie goal en goede assist op mij." De aanvoerder van Ajax was zelf niet helemaal tevreden. "Wij willen altijd zoveel mogelijk kansen afmaken en dat is vanavond een paar keer niet gelukt. Maar uiteindelijk hebben we gewonnen en daar draait het om."

Uitslag: 2-0 (0-0)

1-0 Luis Suarez ('69)
2-0 Klaas-Jan Huntelaar ('86)
Wegereef

FC Utrecht: Nesu ('66)

Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, Gregory van der Wiel, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson ('89 Robbert Schilder), Eyong Enoh, Siem de Jong, Jan Vertonghen ('87 Rasmus Lindgren), Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Jeffrey Sarpong ('88 Darío Cvitanich)

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Nesu, Dickoh, Van Dijk, Loval, Silberbauer, Skoubo ('67 Boussabon), Cziommer ('62 Schaken), McGuire, George ('73 Shew Atjon))

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC Utrecht (beker)Ajax Foto Side: Ajax-UtrechtAjaxInside.nl: Fotoverslag: AFC Ajax - FC Utrecht
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - FC UTRECHT

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 34 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 dennez  7 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.