Feyenoord-Ajax eindigt in 2-2

21 september 2008
-
-

Ajax heeft de Klassieker tegen Ajax met 2-2 gelijkgespeeld. Ajax kwam twee keer op voorsprong, maar uiteindelijk werd een penalty tegen gegeven door Braamhaar vijf minuten voor tijd de ploeg fataal. Sarpong in de eerste helft en Huntelaar in de tweede helft zorgden voor de doelpunten van Ajax.

Braamhaar zette zijn stempel op het duel met diverse dubieuze beslissingen. Zo had Timmer al in de eerste helft rood moeten hebben na een overtreding buiten het strafschopgebied. Maar had Feyenoord ook een penalty kunnen krijgen. In de slotfase van de tweede helft gaf hij een penalty toen Mols zich wel heel makkelijk liet vallen. Aan de andere kant verzuimde hij dat bij een geval met Suarez.

Sarpong had Ajax in de eerste helft op voorsprong gezet. Tomasson bracht vlak na rust de ploegen op gelijke hoogte. Het was Huntelaar die na een actie van Suarez de 1-2 binnen kon schieten. Ajax leek daarmee het duel te gaan winnen. In de slotfase hield Emanuelson Mols licht vast, waarna de Feyenoorder zich liet vallen. Tomasson schoot vanaf de penaltystip de 2-2 binnen.

Sulejmani valt geblesseerd uit

Sulejmani viel al na negen minuten geblesseerd uit. Daarmee werd het nieuwe koningskoppel met Huntelaar direct weer gescheiden. Sulejmnai liep een hamstringblessure op. Volgens Eredivisie Live is de eerste diagnose van de medische staf van Ajax dat Sulejmani een scheurtje in zijn hamstrings heeft opgelopen. Dat zou betekenen dat hij zo'n zes weken uit de roulatie zal zijn.

Enoh maakt debuut voor Ajax

Na twee trainingen met de selectie maakte Enoh al zijn debuut bij Ajax. Hij mocht in de slotfase invallen en liet daarin in ieder geval zien agressief te kunnen spelen.

Van Basten: naar onszelf kijken

Marco van Basten liet na afloop tegenover FCUpdate.nl weten dat hij niet over Braamhaar wilde praten. "We moeten naar ons zelf kijken. We hebben het niet goed gedaan. Maar het is wel vreemd dat hij Feyenoord vlak voor tijd een strafschop geeft. Hij floot namelijk even eerder niet toen Luis Suarez in het strafschopgebied werd gevloerd. Hij liet Feyenoord ook goed wegkomen toen Leonardo in de eerste helft doelman Timmer omspeelde. Maar nogmaals, wij hebben het zelf niet goed gedaan."

"We hadden veel beter met de ruimte om moeten gaan. Toch komen we nog twee keer op voorsprong. Dat mogen we niet meer weg geven. Het is jammer dat dit toch is gebeurd."

[video] reactie Marco van Basten

[video] reactie Klaas-Jan Huntelaar

Braamhaar: naar eer en geweten gehandeld

Scheidsrechter Braamhaar liet na afloop voor de camera weten naar eer en geweten gehandeld te hebben. 'Ik vond die overtreding van Timmer niet zo zwaar om een rode kaart te geven. Bovendien liep er nog een verdediger bij Leonardo', zo reageerde hij op de kritiek van Ajax. 'Suarez en Bahia trokken volgens mij allebei aan elkaar. Daarom heb ik niet voor een strafschop gefloten. Ik vond dat Mols wel een gooi kreeg van Emanuelson. Daarom heb ik toen aan Feyenoord een penalty gegeven. Ik denk dat ik goed heb gehandeld. Maar als dat achteraf niet zo blijkt, dan kan ik die beslissingen niet herroepen'.

Feyenoord: Hofland

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Oleguer, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Evander Sno ('62 Rasmus Lindgren), Miralem Sulejmani ('10 Leonardo), Jan Vertonghen, Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Jeffrey Sarpong ('75 Eyong Enoh)

Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler, Wijnaldum ('74 Mols), Biseswar, Fer, Bruins, Tomasson ('89 Schet), Makaay

Ajax Foto Side: feyenoord-AjaxAjaxlife.nl: Feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Thoomz  3 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.99. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.