Ajax verliest in openingswedstrijd

30 augustus 2008
-
-

Ajax is er niet in geslaagd om een goed resultaat weg te halen aan het begin van de competitie en bij het debuut van Ajax trainer Van Basten. De ploeg verloor met 2-1 van Willem II. Sulejmani maakte het enige doelpunt voor Ajax.

De eerste helft was redelijk mat. Ajax kwam verdedigend geen moment in de problemen. Aanvallend was er niet al teveel te genieten. Maar de 0-1 van debutant Sulejmani was een prachtig hoogtepunt. Ajax had vlak voor rust op 0-2 moeten komen te staan, maar Suarez was te zelfzuchtig.

Vlak na rust bracht Demouge Willem II via een kopbal na een corner plotseling langszij. Dat bracht een wederopstanding van Willem II, dat plots veel agressiever ging spelen en het Ajax lastig maakte. Tot overmaat van ramp viel ook de 2-1 nog via Akgun. Ajax had daarna nog bijna een half uur om terug te komen in de wedstrijd. Dat lukte echter niet meer tegen een goedspelend Willem II.

Lees het verloop van het duel nog eens na via de link hieronder naar het live wedstrijdverslag van Teun de Boer.

Rode kaart voor debutant Sno

Evander Sno zal zijn debuut bij Ajax nog lang herinneren. De middenvelder stond direct in de basis als vervanger van Gabri. Hij kon het duel echter niet uitspelen, omdat hij in de 83ste minuut een rode kaart kreeg voor een elleboog tegen Akgün.

Laatste nederlaag in seizoensopening dateert van 20 jaar geleden

In tegenstelling tot dit seizoen begint Ajax traditioneel wel sterk aan de competitie met behoorlijke uitslagen. De laatste keer dat Ajax een nederlaag leed in de openingswedstrijd dateert van twintig jaar terug. In 1988 was Fortuna Sittard met 2-1 te sterk.

Van Basten: nog veel werk aan de winkel

Op de persconferentie liet Marco van Basten weten dat er nog veel werk aan de winkel is. "In de voorbereiding hebben we weinig in deze samenstelling kunnen spelen en hadden we het soms ook al moeilijk. De laatste wedstrijden tegen Arsenal, Internazionale en Murcia verloren we ook. Er is een hoop werk aan de winkel. Ik ben teleurgesteld, dat mag duidelijk zijn. Dit verlies mogen we onszelf aanrekenen; we hebben niet goed gepresteerd. Laten we ons nu focussen op onze volgende wedstrijd, over twee weken thuis tegen Roda JC."

Sno verbaasd door rode kaart

Na afloop liet Evander Sno weten verbaast te zijn dat hij rood kreeg. "Het past helemaal niet bij mijn speelstijl om een speler te raken, ik heb ook niets gevoeld. Dat de scheidsrechter floot was prima. Maar het verbaasde mij wel dat ik direct rood kreeg. Ik hoop de mensen die er iets mee kunnen, de beelden nog eens goed terug zullen zien."

'46 Ibad Muhamadu voor Mohamed Messoudi

Ajaxlife.nl: Sneu voor snoAjax Foto Side: Fotoverslag Willem II - Ajaxmokumrulez.nl: Willem II - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 vak 128 gld  3 2-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.44. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.