10 mei 2008
-
Play-offs
-

Ajax is er niet in geslaagd het eerste duel van de finale van de play-offs met een positief resultaat af te sluiten. De ploeg verloor in Emmen met 2-1 van FC Twente. Volgende week zondag is de return in Amsterdam.

Voor Ajax leek er geen vuiltje aan de lucht in de eerste helft. Ajax gaf weinig weg en kwam uiteindelijk in de 44ste minuut op voorsprong via een doelpunt van Suarez. Dat was niet meer dan verdiend.

In de tweede helft liet Ajax zich terugdringen en kreeg Ajax het steeds moeilijker. Het zat Ajax niet mee toen de scheidsrechter Haverkort Ajax een penalty tegen gaf, toen Vertonghen de bal tegen zijn arm aangeschoten kreeg. Daardoor kreeg FC Twente nog meer vertrouwen. N'Kufo, die vaak scoort tegen Ajax, benutte de penalty en zou later ook vrijgespeeld worden voor de 2-1.

Schorsing voor Vertonghen

Vertonghen geschorst voor Ajax - FC Twente
Jan Vertonghen zal de thuiswedstrijd tegen FC Twente aan zich voorbij moeten laten gaan. De verdediger kreeg in de eerste helft van FC Twente - Ajax de gele kaart voorgehouden. Aangezien de Ajacied eerder in de play-offs ook al geel had gekregen is hij geschorst voor het duel dat op 18 mei in de ArenA wordt gespeeld

Koster: penalty doet ons de das om

Adrie Koster liet na afloop weten dat de makkelijk gegeven penalty aan Fc Twente de ommekeer in de wedstrijd betekende. 'We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op een ideaal moment op voorsprong. Die moet je koesteren. In de eerste helft hadden we een aantal mogelijkheden. Wij hadden ook een penaltygeval met een duidelijke handsbal die de scheidsrechter niet ziet.'

'De 1-1 in de tweede helft doet ons vervolgens de das om. Het was in mijn ogen niet opzettelijk hands. Dan gaat Twente erin geloven. We kwamen in het laatste half uur te weinig aan voetballen toe. Twente was in die fase dominant. We hebben te weinig gevoetbald in de tweede helft en te weinig kansen gecreëerd. We liepen teveel achteruit waardoor de ruimtes te groot werken.'

Koster: 1-0 thuis is voldoende

Adrie Koster wilde nog niets weten van een slechte uitgangspositie.'1-0 thuis is voldoende. We zijn nog volop in de race. Het gaat over twee wedstrijden.'

FC Twente: Hersi

Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Rasmus Lindgren, Jan Vertonghen, Gabri, Kenneth Perez, Edgar Davids, Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling FC Twente

Boschker, Wilkshire, Douglas, Wielaert, Braafheid, El Ahmadi, Hersi, Engelaar, Denneboom, N'Kufo, Elia

Ajax Foto Side: twente - ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 de keizer  5 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.34. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.