Ajax wint met 5-1 van Heracles

20 april 2008
-
-

Ajax heeft de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles thuis met 5-1 gewonnen. De ploeg deed daarmee wat het moest doen, maar het zou te weinig blijken voor het kampioenschap omdat PSV zelf wist te winnen.

Ajax kwam in de eerste helft eenvoudig op een 3-0 voorsprong via Suarez, Perez en Huntelaar. Ajax had de voorsprong zelfs nog verder uit kunnen bouwen in de eerste helft.

Na de 3-1 van Heracles vergrootte Ajax de zege nog verder via doelpunten van opnieuw Perez en Heitinga. De verdediger bekroonde daarmee zijn afscheid.

Heitinga scoort laatste treffer in afscheidswedstrijd

Voor Heitinga was het duel tegen Heracles al zijn afscheidswedstrijd, ondanks dat de playoffs nog gespeeld moeten worden. Het gedroomde afscheid met een titel kwam er niet. Wel scoorde hij een kwartier voor tijd door vallend in te koppen de laatste treffer van de wedstrijd. Na de wedstrijd werd er afscheid van hem genomen en liep hij een ereronde door het stadion.

Koster; gedaan wat we moesten doen

Koster vond na afloop dat zijn ploeg tegen Heracles gedaan heeft wat het moest doen. "We kwamen in de eerste helft snel op 3-0. Daardoor werd de druk op PSV toch een beetje vergroot. We gingen slechter spelen toen bleek dat PSV op voorsprong was gekomen tegen Vitesse. Uiteindelijk hebben we het duel toch nog redelijk afgesloten. We hebben tot de laatste dag om de titel gestreden. Het is echter weer niet gelukt. Ik kan niet anders dan PSV feliciteren."

Heracles Almelo: García-García

Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Rasmus Lindgren ('46 Dennis Rommedahl), Jan Vertonghen, Gabri ('64 Siem de Jong), Kenneth Perez ('83 Kennedy Bakircioglu), Edgar Davids, Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling Heracles Almelo

Pieckenhagen, Breukers, Rahim, Wuytens ('77 Smit), Klavan, Quansah, García-García, Schilder ('59 Everton), v.d.Bergh, Lakic ('70 Gluscevic), Michalke

Ajax Foto Side: Ajax-HeraclesAjaxInside.nl: Fotoverslag: Afc Ajax - Heraclesmokumrulez.nl: Ajax - Heracles
Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - HeraclesF-side.nl: Ajax-Heracles (5-1)AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX -HERACLES

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ries33  7 5-1 (3-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.10. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.