Ajax bleef op 0-0 steken tegen PSV

19 maart 2008
-
-

Ajax is er niet in geslaagd om op de ranglijst dichterbij te komen bij PSV. In Eindhoven eindigde de uitgestelde topper in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. In een matige wedstrijd vergoedde alleen de spanning veel voor de bezoekers.

Ajax zocht in de eerste helft in het Philips Stadion de aanval. De ploeg had in de eerste helft dan ook 60% van het balbezit tegen een afwachtend PSV. Dat resulteerde in te weinig goede kansen voor Ajax. De eindpass ontbrak steeds. Ajax kwam wel op 0-1 via Suarez, maar zijn goal werd afgekeurd omdat hij nipt buitenspel stond.

Na rust kreeg Ajax het moeilijker. PSV ging iets meer voetballen en Ajax leek er fysiek niet helemaal meer voor te kunnen gaan. De kans op momenten van Ajax leek er het hele duel wel in te zitten, maar die individuele momenten van bijvoorbeeld Suarez en Leonardo kwamen er nauwelijks. Ook toen Koster met Perez en Rommedahl twee nieuwe aanvallers inbracht kon dat tij niet meer gekeerd worden.

In de slotfase kopte Huntelaar nog een bal over waardoor de 0-0 definitief op het bord bleef staan.

Achterstand blijft vier punten

1. PSV 29 61 58-23 (+35)
2. Ajax 29 57 78-38 (+40)
3. Feyenoord 29 54 54-31 (+23)
4. NAC Breda 29 53 38-32 (+ 6)

Huntelaar: we hadden meer risico's moeten nemen

Huntelaar noemde het feit dat Ajax niet gewonnen heeft van PSV een kleine domper. 'Dit is balen. We kwamen om te winnen, maar dat is niet gelukt. In de eerste helft hebben we wel redelijk gespeeld. Ik moest op Simons spelen en bij balbezit tussen de linies vrijkomen als een soort nummer tien. Dat ging redelijk. In de tweede helft hadden we vond ik iets meer risico mogen nemen. Als je moet winnen, moet je iets meer forceren en risico's nemen.

'Het is nog niet beslist, maar we hebben een kans laten liggen. En dat is doodzonde met nog vijf duels te gaan.'

Koster blijft achter tactiek staan

Adrie Koster was na afloop wel te spreken over hoe zijn tactische wijziging uitpakte. Hij liet Suarez en Leonardo breed uitgewaaierd voorin spelen met Huntelaar daar achter. 'De eerste helft hadden we het spel in handen. We waren de betere ploeg, domineerden en kregen ook mogelijkheden. Dan moet je alleen secuurder zijn in de eindpass om tot scoren te komen. In de eerste helft hadden we het moeten beslissen, dat hebben we nagelaten.'

'In de tweede helft probeer je dan nog iets te forceren met twee frisse mensen. Maar we konden toen te weinig creëren. Tactisch stond het goed. We hadden altijd mensen aanspeelbaar. PSV speelde in de eerste helft reactievoetbal. PSV had het daar moeilijk mee.'

'De toekomst zal uit moeten wijzen wat de 0-0 waard was.' Koster wilde niets weten van de roep om meer risico te nemen in de tweede helft. 'Als je verliest zou het helemaal over zijn geweest. We wilden John voetballend door laten schuiven, maar dat werd goed opgevangen. Ik wilde hier niet overgaan tot het creëren van de een-tegen-een situatie. dat was geen moeilijke beslissing' aldus Koster die nog hoop heeft op meer puntverlies van PSV.

Uitslag: 0-0 (0-0)

Braamhaar
35.000 toeschouwers

Ajax: Urby Emanuelson
Ajax: John Heitinga
PSV: Mendez

Dennis Gentenaar, Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren, Gabri, Edgar Davids, Urby Emanuelson, Luis Suarez ('73 Kenneth Perez), Leonardo ('73 Dennis Rommedahl)

Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides, Farfan, Simons, Bakkal, Mendez, Dzsudzsak, Koevermans ('75 Lazovic)

Ajax Foto Side: psv-AjaxAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG PSV - AJAX (0-0)Ajaxlife.nl: Nul-Nul

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Moody  4 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.