Ajax zet Willem II eenvoudig opzij: 4-1

16 maart 2008
-
-

Ajax deed vanmiddag zijn plicht door thuis met 4-1 van Willem II te winnen. De wedstrijd was niet groots, maar de punten zijn belangrijk in de achtervolging op PSV, dat met 1-1 gelijkspeelde in Kerkrade. Aankomende woensdag mag Ajax proberen de competitie weer spannend te maken.

Na ruim een kwartier spelen kwam Ajax op achterstand. Willem II speler Demouge kopte de bal van dichtbij achter Stekelenburg. Ajax leek niet echt van slag door de achterstand en bleef aanvallend spelen. Willem II keeper Aerts raakte bij een botsing met Vertonghen geblesseerd en moest vervangen worden.

Vervangend keeper Vermeer moest na enkele minuten keepen al vissen. Huntelaar was uit een corner doeltreffend, door ver boven alle tegenstanders uit te komen: 1-1. Vlak voor rust kwam Ajax zelfs voor. Súarez rondde een prachtige aanval met zijn twee collega-aanvallers af: 2-1.

In de tweede helft ging Ajax goed door. Súarez verdubbelde de marge al snel. Hij omspeelde twee man en scoorde de 3-1. De opwinding in de wedstrijd nam vervolgens snel af. Willem II maakte geen schijn van kans en Ajax leek ook weinig zin te hebben in meer. Een minuut voor tijd werd het echter nog wel 4-1. Súarez maakte zijn derde van de middag.

Achterstand op PSV slinkt tot 4 punten

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II stond PSV op de Eredivisieranglijst 6 punten voor op Ajax. Het doelsaldo van de Amsterdammers was 2 beter. Omdat PSV bij Roda JC met 1-1 gelijkspeelde, slonk de achterstand van Ajax tot 4 punten, bij een 5 doelpunten beter doelsaldo.

Nog vijf verliespunten achter Ajax volgt Feyenoord op een derde plaats. De Rotterdammers wonnen dit weekend met 4-1 van VVV Venlo. Komende woensdag wordt de eredivisietopper PSV-Ajax afgewerkt. Daarna volgen nog de volgende 5 wedstrijden, voor beide ploegen:

Gabri en De Jong vallen geblesseerd uit

Ajax is tijdens de wedstrijd tegen Willem II twee spelers met blessures kwijtgeraakt. Gabri moest al in de beginfase van het veld af. Hij strompelde met, naar het zich laat aanzien, een hamstringblessure.

Ook Siem de Jong moest zich laten vervangen. Wat de jonge middenvelder mankeert, is nog onbekend.

Bekijk hoogtepunten Ajax-Willem II

Op Ajax.tv is inmiddels een video van zes minuten te bekijken met de hoogtepunten van het duel van Ajax - Willem II van zondagmiddag, het duel waarin Ajax weer verder inliep op de koploper.

Opstelling Willem II

Aerts ('24 Vermeer), Janse, Baelum, Swinkels, v/d Struijk ('41 Hill), Messoudi, Kargbo, Mathijssen, Poepon ('73 Mourad), Demouge, Boutahar

AjaxInside.nl: Fotoverslag: Afc Ajax - Willem 2mokumrulez.nl: Ajax - Willem IIAjax Foto Side: Ajax-Willem II
F-side.nl: Ajax-Willem II (4-1)Ajaxlife.nl: Op naar woensdag...AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 maurice1978  7 4-1 (2-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.