Ruime zege Ajax op Excelsior: 4-0

2 maart 2008
-
-

Ajax heeft zondagmiddag een ruime zege behaald op Excelsior. In de Amsterdam Arena werd het 4-0 voor Ajax na een 2-0 ruststand. Voor rust scoorde topscorer Huntelaar tweemaal. Na rust waren het Emanuelson en Leonardo die voor de 4-0 eindzege zorgden. Ajax hoefde voor de 4-0 zege allerminst tot op de bodem te gaan.

(Gepost door fritsindespits)

Samuel Kuffour heeft zondagmiddag zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax. In de 60ste minuut mocht hij Heitinga vervangen. Heitinga werd gespaard met het oog op het duel tegen PSV, omdat hij op scherp stond.

Koster: uitkijken naar volgend weekend

Adrie Koster sprak na afloop over een regelmatige overwinning tegen Excelsior. 'Het tempo had wel hoger kunnen liggen, maar de overwinning was goed. Als de concurrent dan verliest, dan kijk je uit naar volgend weekend' aldus Koster over de topper tegen PSV komende zondag. 'We krijgen volgende week de mogelijkheid om dichterbij te komen. Als we winnen, is de competitie weer helemaal open.'

Koster: wel tevreden over Emanuelson

Adrie Koster begon vanwege de schorsing van Suarez dit keer met Urby Emanuelson als linksbuiten. Koster liet weten wel tevreden te zijn met het spel van Urby. 'Ik vond dat hij pas na rust goed loskwam. Daarin had hij een hele goede fase waaruit ook dat doelpunt kwam. Ik was wel tevreden over hem.'

Koster: Kuffour doet waar hij goed in is

Adrie Koster was na afloop ook wel te spreken over het debuut van Kuffour. 'Sammy doet waar hij goed in is. Hij houdt het heel simpel. Hij maakt geen fouten. Dat is waar hij goed in is' aldus Koster. Slechts een keer was Kuffour te laat en dat kostte hem de gele kaart.

Excelsior: Bandjar

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga ('60 Samuel Kuffour), Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Gabri ('72 Rasmus Lindgren), Siem de Jong, Edgar Davids, Kennedy Bakircioglu ('46 Leonardo), Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling Excelsior

Graafland, Bandjar ('73 Altheer), Van Nieuwstadt, Van Steensel, Van Peppen, Luijckx, Demir, Piqué ('60 Voskamp), Braber, Den Ouden, Korf

mokumrulez.nl: Ajax -ExcelsiorAjax Foto Side: Ajax-ExcelsiorF-side.nl: Ajax-Excelsior (4-0)
Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - ExcelsiorAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - EXCELSIOR

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 60 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 passie  7 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.