24 februari 2008
-
-

(Gepost door Jelrik)

Tegen een NAC in vorm heeft Ajax op een verdiende wijze de drie punten weten te behalen. Na twee nederlagen tegen NAC won Ajax nu dus wel. Huntelaar, Emanuelson en Heitinga waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax had in de eerste helft de controle over de wedstrijd en kwam via een kopbal van Huntelaar op een 1-0 voorsprong na een assist van Davids. Na rust had Ajax het een periode moeilijk tegen NAC. Dat liep in korte tijd van 0-1 uit naar een 2-1 voorsprong.

Ajax bleef knokken voor meer en kreeg dat ook. Eerst was het Emanuelson die met een schot voor de gelijkmaker zorgde. Het was uiteindelijk Heitinga die voor de drie punten zorgde.

Heitinga: ze vliegen er makkelijk in

Opnieuw was Heitinga beslissend voor Ajax door de 2-3 te maken. 'Ik ben er heel blij mee' aldus Heitinga. 'Na de winterstop vliegen ze er wel heel makkelijk in. Ik blijf toch een centrale verdediger.'

Heitinga: bijna het kaas van het brood laten eten

John Heitinga vond Ajax de eerste helft de betere ploeg. In zijn ogen werd er goed positiespel gespeeld. "We hebben daarna in de tweede helft bijna het kaas van het brood laten eten door te makkelijk twee goals weg te geven. Daarna toon je wel veerkracht door de punten alsnog binnen te slepen. Maar je mag niet zo beginnen in de tweede helft. We lieten NAC iets meer komen zodat zij het spel moesten maken. Daar hebben ze moeite mee. Ik ben blij dat we drie punten hebben gepakt en afstand hebben genomen van een directe concurrent.'

Koster tevreden over spel Ajax

Adrie Koster was na afloop wel tevreden over het spel van Ajax. "het was een beladen wedstrijd omdat NAC ons al twee keer verslagen had. We zijn het duel echter goed ingegaan. We hadden de controle, zeker in de eerste helft. NAC heeft problemen om het spel te maken, dat zag je ook in de eerste helft. We hebben het zelf afgedwongen. Ik ben alleen niet tevreden over het begin van de tweede helft, met name over hoe we de tegendoelpunten tegen krijgen. Dat mag niet gebeuren via spelhervattingen.'

NAC Breda: Penders

Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Gabri, Edgar Davids, Kenneth Perez ('67 Siem de Jong), Urby Emanuelson, Dennis Rommedahl ('67 Luis Suarez), Klaas-Jan Huntelaar

Opstelling NAC Breda

Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér ('76 Sikora), Molhoek, Lurling, Amoah, Kolkka ('46 Idabdelhay)

Ajax Foto Side: NAC-AJAXmokumrulez.nl: NAC Breda - AJAXVak428.nl: Fotoverslag Nac - AJAX (2-3)
Ajaxlife.nl: Wij gaan niet 3x opzij

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 papaluichi  5 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.