Ajax speelt Feyenoord weg: 3-0

3 februari 2008
-
-

Ajax heeft Feyenoord op bijna ouderwetse wijze volledig weggespeeld. In de Arena werd het 3-0 voor Ajax. Bij die score kon Ajax zich alleen verwijten dat de score niet veel hoger was opgelopen.

Al na 13 seconden had Ajax op voorsprong moeten staan. Ajax liep vanaf de aftrap door de verdediging van Feyenoord heen en stelde Huntelaar in staat te scoren. De inzet van de Ajax spits werd echter op knappe wijze gered door doelman Timmer. Na acht minuten was het alsnog raak. met een prachtige actie liep Heitinga door de verdediging van Feyenoord en schoot hij vervolgens met een schuiver in de verre hoek.

Ajax had vervolgens verder uit moeten lopen toen Ajax diverse kansen kreeg. Suarez slaagde er zelfs in om op een paar meter afstand voor een leeg doel over te schieten. Pas vlak voor rust werd het 2-0. De Cler ging in de fout en gaf Gabri de mogelijkheid een goede assist te geven van waaruit Huntelaar de 2-0 kon binnen koppen.

Ajax ging in de tweede helft gewoon door op de ingezette weg. De ploeg kreeg een reeks goede kansen, maar verzuimde dat in de score tot uitdrukking te brengen. Zelf gaf Ajax in het hele duel eigenlijk geen kans weg.

In blessuretijd werd het nog 3-0. Lindgren zette Huntelaar met een mooi wippertje vrij voor de goal waardoor de fans juichend naar huis konden.

Brand op de tribune in Arena

Vlak voor het begin van de tweede helft ontstond er een brandje op de tribune in de Arena. Het brandje werd vrij snel geblust, maar zorgde aan het begin van de tweede helft voor behoorlijke rookontwikkeling in het stadion.

Lindgren: prachtig debuut

Rasmus Lindgren stond in de basis als vervanger van Edgar Davids en deed dat zeer verdienstelijk. 'Dat het direct de Klassieker is, is natuurlijk hartstikke mooi. Het kon vandaag wel 5-0 of 6-0 zijn. Dit is een heel mooi debuut. We kregen echt veel 100% kansen. 3-0 is natuurlijk ook niet verkeerd. Bijna 90 minuten hebben we druk gezet op Feyenoord. Je ziet dat als we wat ruimte krijgen we aardig kunnen voetballen. Je moet dan alleen scoren om wat makkelijker te spelen. Dat deden we vandaag en dat is lekker.'

Koster: spel vanaf het begin gedicteerd

Ajax coach Adrie Koster vond dat zijn elftal van het begin het spel gedicteerd heeft. 'In de eerste minuut konden we al op voorsprong komen. We hebben Feyenoord continu onder druk gezet en hen het spelen onmogelijk gemaakt. De uitslag had alleen groter moeten uitvallen. Het is goed dat de derde nog valt, anders ga je bij wijze van spreken nog met een nare smaak de kleedkamer in. We hadden meer weerstand verwacht, maar aan de andere kant hebben wij het ook heel goed gedaan. Dat mag ook wel eens gezegd worden. We kregen in de tweede helft zeven a acht opgelegde kansen. Daar moet je slimmer mee omgaan, elkaar in stelling brengen, oog hebben voor elkaar.'

Assistent-scheidsrechter valt uit

Assistent-scheidsrechter Olde Olthof moest al na een kwartier gewisseld moest worden. Hij kampte met een hamstringblessure en werd vervangen door vierde official Wiedemeijer.

Video Tifo en persconferentie

De Supportersvereniging heeft op SVAjax.nl inmiddels een video van de Tifo actie en de persconferentie online gezet.

Bekijk de video

Jubileumduel voor Heitinga

Voor John Heitinga was de Klassieker gelijk een jubileumduel. Hij speelde zijn 200ste wedstrijd in dienst van het eerste elftal van Ajax. Toevalligerwijs debuteerde hij ook in de Klassieker, in 2001. Ook dat duel won Ajax.

Feyenoord: Landzaat

Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Gabri ('89 Jurgen Colin), Kenneth Perez, Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu ('76 Albert Luque), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez ('46 Dennis Rommedahl)

Timmer, Fer, Greene, Hofland, De Cler, Landzaat, Hofs, Van Bronckhorst, Slory ('62 Mols), Makaay, De Guzman

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax-fnoordAjaxInside.nl: Fotoverslag: AFC Ajax - SC Feyenoordmokumrulez.nl: Ajax - Feyenoord
replay2ajax.tk: Replay to AjaxAFCA LOCALS 0317: Ajax-FeyenoordAjaxpride.nl: Ajaxpride fotopagina.
svajax.nl: Nagenieten van De KlassiekerAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - FEYENOORD (3-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Ravishovic  6 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.01. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.