Ajax speelt gelijk in Arnhem: 2-2

27 januari 2008
-
-

Ajax is er niet in geslaagd om de drie punten mee te nemen uit het Gelredome. Het uitduel tegen Vitesse eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. De doelpunten van Ajax kwamen op naam van Emanuelson en Suarez.

Vitesse kwam al na zeven minuten op voorsprong toen Junker Stekelenburg met een lobje passeerde. Ajax nam daarna het heft in handen. De ploeg controleerde de wedstrijd en creëerde een reeks van kansen. De scherpte van de spitsen voor de goal ontbrak zondagmiddag.

Pas na rust kon Ajax scoren. Direct na rust was het invaller Emanuelson en een paar minuten later Suarez die Ajax op een 1-2 voorsprong zetten.

Binnen vijf minuten na de 1-2 stond het alweer 2-2. Gommans mocht bij een doorgekopte bal volledig vrij intikken. Daarna bleef het spannend met kansen voor beide doelen. Tot meer goals kwam het echter niet meer.

Ranglijst: Ajax nog tweede

Voorafgaand aan Feyenoord - FC Groningen staat Ajax nog tweede op de ranglijst.

1. PSV 21 46 46-17
2. Ajax 21 41 57-29
3. Heerenveen 22 40 56-28
4. Feyenoord 20 39 38-17
5. FC Groningen 21 39 37-34

Ajax loopt geen schorsingen op

Aanstaande woensdag heeft Adrie Koster niet te maken met schorsingen. Huntelaar, Suarez en Silva stonden op scherp voor het duel tegen Vitesse. Bij Ajax kreeg echter alleen Edgar Davids een kaart, zijn eerste dit seizoen.

Koster: we hadden hier moeten winnen

Adrie Koster liet na afloop weten dat Ajax had moeten winnen in Arnhem. 'We hadden legio mogelijkheden om duel naar ons toe te trekken. Door twee momenten waarop we niet goed omschakelden gaat het mis. Dat is triest, want dit zijn twee kostbare punten die we hebben verloren.'

'Na rust hebben we de achterstand goed rechtgetrokken. De 3-1 zit er dan aan te komen en dan zetten we zelf de tegenaanval op door het balverlies op het middenveld. Dan moet je beter anticiperen op de situatie. Bij momenten waren we veel te onrustig aan de bal. We moeten geduldiger spelen, spelen vanuit onze eigen kracht, op balbezit. Gezien de mogelijkheden die we kregen moet je hier winnen. De scherpte voorin ontbrak daarvoor vandaag, zowel bij het afronden als de eindpass.'

Koster: nu moeten we winnen van PSV woensdag

Adrie Koster liet tijdens de persconferentie weten dat het gevolg van het gelijkspel van Ajax in Arnhem nu is, dat de ploeg woensdag nu maar een ding moet doen: winnen van PSV. Dat is nu noodzakelijk, aldus Koster.'

Supporters gooiden voorwerp tegen hoofd Davids

In de wedstrijd tegen Ajax gooide een 'supporter' van Vitesse iets tegen het hoofd van Edgar Davids, zo meldt Telegraaf.nl. Davids keek even verbaasd op toen hij getroffen werd door het voorwerp dat leek op een aansteker. Hij kon wel gewoon verder.De scheidsrechter nam het projectiel in ontvangst en zal het ongetwijfeld rapporteren bij de KNVB.

Vitesse: Sprockel

Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Jan Vertonghen ('46 Thomas Vermaelen), Urby Emanuelson, Gabri, Kenneth Perez, Edgar Davids ('69 Siem de Jong), Dennis Rommedahl, Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez ('66 Leonardo)

Opstelling Vitesse

Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Swerts, Takak ('89 Yacubu), v.d.Schaaf, Kolk ('89 Lorca), Jansen, Gommans, Junker ('89 Kaya)

AjaxInside.nl: Fotoverslag Vitesse - AjaxAjax Foto Side: Vitesse - Ajax
mokumrulez.nl: Vitesse - Ajax svajax.nl: Fotoverslag Vitesse - AjaxAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG VITESSE - AJAX (2-2)
F-side.nl: Vitesse-Ajax (2-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Van Basten  4 1-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.07. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.