Ajax overtuigt met 2-0 zege op FC Utrecht

23 januari 2008
-
-

Ajax overtuigde woensdagavond in de Amsterdam Arena met een verdiende 2-0 zege op FC utrecht. De ploeg was veel te sterk voor de tegenstander en scoorde in de tweede helft via Huntelaar en Heitinga.

Ajax domineerde eigenlijk vanaf het begin, maar creerde te weinig. Daar waar het er doorheen kwam, vond het Vorm op haar weg. Zo'n twintig minuten voor tijd kwam Ajax pas op voorsprong. Huntelaar zette Ajax op 1-0 via een mooie volley. De wedstrijd werd vervolgens beslist toen Vink Keller rood gaf na een charge op Emanuelson. Die moest er ook direct geblesseerd vanaf. In de slotfase kon Ajax tegen 10 man van Utrecht verder uitlopen. Heitinga kreeg een diepe bal goed teruggekopt, waardoor hij vrij kon inschieten.

Zeven goals in vijf duels voor Huntelaar

Hoeveel goals Huntelaar nu precies achter zijn naam heeft staan is onduidelijk. Wel is duidelijk dat hij de topscorer in de Nederlandse competitie is en momenteel op dreef is. In de laatste vijf duels scoorde hij maar liefst zeven keer.

Knieblessure voor Emanuelson, rentree Vermaelen

Emanuelson met brancard van het veld, rentree Vermaelen
Urby Emanuelson raakte een kwartier voor tijd geblesseerd bij een actie van Keller. Die kreeg daarvoor de rode kaart. De linksback moest met veel pijn met een brancard naar de catacomben gebracht worden.

Positief nieuws was er met de rentree van Vermaelen. Een kwartier voor tijd mocht hij invallen om Emanuelson te vervangen. De Belg maakte na vier maanden zijn rentree, nadat hij maandag al een helft had meegedaan met Jong Ajax.

Stakende politie deelde flyers uit bij Arena

Stakende agenten hebben woensdagavond flyers uitgedeeld aan de bezoekers van Ajax - FC Utrecht. Via het pamflet wilden de agenten duidelijk maken waarom ze staken. Op de flyers stond wat agenten precies verdienen. "Veel supporters schrokken hier echt van," aldus een van de actievoerders.

Adrie Koster: Ajax terechte winnaar

Adrie Koster noemde Ajax na afloop de terechte winnaar. 'We hadden deze overwinning ook echt nodig na de resultaten van de afgelopen weken. Ik vond dat we goed het geduld op hebben kunnen brengen vanavond. We hebben Utrecht in de tweede helft de wil opgelegd en toen vielen ook de doelpunten. Ik ben niet ontevreden over wat we vanavond gezien hebben. We hebben de afgelopen dagen alles goed doorgesproken en getraind en dat kwam er goed uit. FC Utrecht kwam niet in haar spel.'

'Prettige bijkomstigheid is dat we de nul hebben gehouden. De verdediging stond vrij goed, terwijl Heitinga veelal voor de verdediging stond om druk te houden. En ik vond Colin en Vertonghen goed spelen. Positief was ook de terugkeer van Vermaelen achterin.'

Ajax: Thomas Vermaelen

Maarten Stekelenburg, Jurgen Colin, John Heitinga, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson ('75 Thomas Vermaelen), Siem de Jong, Kenneth Perez, Edgar Davids, Dennis Rommedahl, Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez ('73 Leonardo)

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Keller, Dickoh, Pieters, Loval, Somers, Caluwé, George, Nelisse ('75 Rossini), Sanmartean ('75 Kruys)

mokumrulez.nl: Ajax F.C> UtrechtAjax Foto Side: Ajax-Utrecht
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - FC UTRECHT (2-0)AjaxInside.nl: Fotoverslag: Ajax - Utrechtsvajax.nl: Fotoverslag Ajax - FC Utrecht
F-side.nl: Ajax-FC Utrecht (2-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ronaldm10  7 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.