Ajax met 1-3 onderuit tegen NAC

2 december 2007
-
-

Ajax is zondagmiddag in de Amsterdam ArenA met 1-3 onderuit gegaan tegen NAC Breda. Huntelaar maakte het enige doelpunt voor Ajax in de slotminuut.

Ajax kwam op de eerste minuten na geen moment in haar spel. Er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt en de ploeg liep steeds achter de spelers van NAC aan.

Halverwege de eerste helft kwam Ajax op achterstand via een ongelukkig eigen doelpunt van Vertonghen. Bij een voorzet probeerde hij een bal achter te schieten, maar hij kwam in de korte hoek bij Stekelenburg terecht.

NAC kon vervolgens vanuit de verdediging blijven spelen en via de counter op zoek gaan naar de 0-2. Toen Ajax de spaarzame kansen miste besliste NAC via de counter de wedstrijd in de tweede helft.

Koster: we zaten totaal niet in de wedstrijd

Adrie Koster vond dat zijn elftal vandaag totaal niet in de wedstrijd zat vandaag. 'In de eerste tien minuten begonnen we redelijk. Daarna hadden we zeer veel moeite met de lopende mensen van NAC. Dan ben je steeds te laat en wordt het moeilijk. Tot overmaat van ramp maak je dan ook nog een eigen doelpunt. We hadden een mogelijk via Luque om gelijk te maken. Die moet je maken en dan ben je terug in de wedstrijd. Nu wordt het 0-2 en is het duel gespeeld.'

'We zaten geen moment in de wedstrijd. Dan lijkt het misschien dat spelers niet gemotiveerd zijn, maar dat heeft er niets mee te maken.'

Einde aan unieke ongeslagen reeks voor Ajax

Met de thuisnederlaag tegen NAC kwam er een einde aan een unieke ongeslagen reeks van Ajax in de competitie. De ploeg was sinds maart ongeslagen. Dat waren 19 competitieduels op rij. Slechts drie clubs in Europa zijn langer ongeslagen. Arsenal, Rode Ster Belgrado en Benfica.

Heitinga: we moeten met alle elf strijd leveren

John Heitinga baalde na afloop erg van zijn fout van waaruit NAC kon scoren. 'Ik heb 89 minuten goed gespeeld, maar zo'n persoonlijke fout mag niet voorkomen.'

De verdediger vond dat deze wedstrijd aantoonde dat het elftal alles voor elkaar over moet hebben en strijd moet leveren om dit soort duels te kunnen winnen. 'We moeten met alle elf als team voetballen, anders hebben we het heel moeilijk tegen NAC. Alle elf moeten 100% strijd leveren. Dit toont waar onze krachten en problemen liggen. NAC deed het in mijn ogen uitstekend.'

Uitslag: 1-3 (0-1)

0-1 Eigen doelpunt ('24)
0-2 Amoah ('69)
0-3 Onbekend ('88)
1-3 Klaas-Jan Huntelaar ('89)

Opmerkelijk: ('24 Vertonghen schiet in eigen doel)

Blom
47.588 toeschouwers

Ajax: Klaas-Jan Huntelaar

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Gabri, Hedwiges Maduro, Siem de Jong ('58 Dennis Rommedahl), Albert Luque, Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez ('68 Kennedy Bakircioglu)

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Feher, Molhoek, Lurling, Amoah, Kolkka ('85 Ammi)

Ajax Foto Side: Ajax - NACajacieden.eu: foto's nac thuis onlineAjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax - NAC 1-3
Ajaxinside.nl: Fotoverslag: Ajax Amsterdam - NAC BredaF-side.nl: Ajax-NAC (1-3)svajax.nl: Strijdlustig NAC nekt slordig Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Stelios  2 2-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.