Ajax speelt 2-2 in De Kuip

11 november 2007
-
-

Ajax heeft in een boeiende wedstrijd in De Kuip met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. In een wedstrijd die verschillende gezichten kende, kon Ajax uiteindelijk tevreden zijn met het gelijkspel. De invallers Rommedahl en De Jong zorgden voor de Ajax doelpunten in de tweede helft.

Voor rust had Ajax het moeilijk tegen een agressiever en feller feyenoord. De jonge ploeg had moeite om in de volle Kuip in hun ritme te komen. De 1-0 achterstand bij rust was dan ook niet onverdiend.

Na rust herpakte Ajax zich en was het veel gevaarlijker. Het inbrengen van Rommedahl en Kennedy voor Suarez en Luque hielp daarbij. Het was Rommedahl die met een prachtige inzet de bal in de verre hoek draaide en Ajax op 1-1 zette. Even later kwam Ajax zelfs op 1-2 via Siem de Jong. Ajax kon in die fase de wedstrijd zelfs beslissen, maar Huntelaar miste.

Nadat eerst Van der Wiel er geblesseerd afging en vervolgens Ogararu, kwam de ploeg met tien man te staan. In die fase werd het moeilijker voor Ajax. Het zat ook niet mee toen Feyenoord onterecht een penalty kreeg toen Mols naar de grond ging. Stekelenburg stopte de penalty opnieuw, maar kon de rebound van De Guzman niet meer keren.

Beide ploegen kregen daarna nog kansen op de winst. In de slotfase was het nog even zweten toen Slory twee keer alleen voor de keeper kwam, maar niet scherp was.

Koster wisselt Luque en Suarez na voorval

In de rust haalde Adrie Koster Suarez en Luque uit de basis. Volgens Tele2 waren de twee op de vuist gegaan in de kleedkamer. Na afloop liet coach Adrie Koster weten dat er iets is voorgevallen dat volgens hem niet door de beugel kon. Daarom heeft hij het tweetal eruit gehaald. 'Verder ga ik er inhoudelijk niet op in. Wij gaan intern bespreken wat de gevolgen zijn.' Door de twee wissels kwam Ajax in de slotfase bij een blessure van Ogararu uiteindelijk nog met tien man te staan.

Koster: spectaculaire wedstrijd

Adrie Koster sprak na afloop van een spectaculaire wedstrijd waar alles in zat. 'Feyenoord begon agressiever. Dat heb ik in de rust aangehaald. We zijn toen goed teruggekomen in de wedstrijd. Je weet dat de scheidsrechter in zo'n heksenketel snel een penalty geeft. Daar hebben we ook voor gewaarschuwd. Ik vond hem wel heel makkelijk gegeven, dat is de impact van een vol stadion.'

'In de slotfase moeten we met tien man verder door twee blessures. Ogararu gaf aan dat hij niet verder kon. Dan moet je wel met tien man verder. Sommige van onze spelers hadden het in de beginfase toch wel moeilijk met de heksenketel in De Kuip. Al met al kan ik dus wel leven met het gelijkspel.'

Koster: niet attent genoeg bij penalty

Maarten Stekelenburg stopte opnieuw een penalty, dit keer van Lucius. In de rebound wist De Guzman alsnog te scoren. Volgens Koster was zijn ploeg absoluut niet attent genoeg bij de penalty. 'We weten dat Stekelenburg wel vaker penalties stopt. Dan moet je veel attenter zijn en mag dit niet voorkomen.'

Ajax nog steeds de baas in de Kuip

Feyenoord is er door het gelijkspel niet in geslaagd het aantal overwinningen gelijk te trekken Ajax heeft nog steeds vaker in de Kuip gewonnen van Feyenoord dan Feyenoord van Ajax.

Maduro: penalty onterecht

Op Telegraaf.nl liet Maduro weten dat de penalty in zijn ogen niet terecht was. "Ik kon weinig doen, Mols zocht mij op in plaats van ik hem. Ik wachtte op contact, maar toen viel hij. Ja ik heb hem geraakt, maar erg zachtjes. Vanuit het oogpunt van de scheidsrechter gezien was het vast een penalty, maar op de beelden zul je zien dat ik Mols nauwelijks raak."

Feyenoord: Sahin

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Gregory van der Wiel ('64 Siem de Jong), Urby Emanuelson, Gabri, Hedwiges Maduro, Jan Vertonghen, Luis Suarez ('46 Dennis Rommedahl), Klaas-Jan Huntelaar, Albert Luque ('46 Kennedy Bakircioglu)

Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler, Lee ('70 Slory), Van Bronckhorst, De Guzman, Sahin, Bruins ('80 Wijnaldum), Makaay ('50 Mols)

Ajax Foto Side: fnoord-AjaxF-side.nl: 010-Ajax (2-2)
mokumrulez.nl: Feyenoord - Ajax Ajaxpride.nl: Ajaxpride fotopagina.svajax.nl: Fotoverslag Rotterdam-AFC Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 urby  7 2-2 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.69. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.