Ajax wint met 4-2 van Roda JC

4 november 2007
-
-

Ajax heeft thuis Roda JC verslagen. In de Amsterdam Arena werd het 4-2 voor Ajax. Doelpunten kwamen op naam van Huntelaar, Suarez, Luque en Rommedahl. Luque was de opvallendste man in de Arena. Hij komt steeds beter in vorm.

Roda JC maakte het Ajax vooral in de eerste helft moeilijk. De ploeg speelde agressief en daar had Ajax het bij vlagen moeilijk mee. Ajax kwam nog wel op voorsprong door een kopbal van Huntelaar. Vlak na de 1-1, een kopbal van Lamah, kwam Ajax via Suarez weer op voorsprong.

Direct na rust scoorde Luque de 3-1. Dat brak Roda JC. Vanaf dat moment had Ajax niet zoveel meer te vrezen. Ajax verzuimde alleen verder uit te lopen. Pas toen Roda JC laat in de wedstrijd de aansluitingstreffer scoorde kree Ajax het moeilijker. Roda JC kreeg zelfs uitgelezen kansen op de gelijkmaker.

Ajax kreeg zelf echter minstens net zo goede kansen via onder andere Suarez en Huntelaar. De laatste mistte zelfs een penalty. In blessuretijd maakte Rommedahl wel gebruik van de ruimte en hij zorgde voor de 4-2.

Ranglijst: Ajax weer koploper

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van PSV in Heerenveen. De ploeg is weer koploper. Feyenoord heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

1. Ajax 10 24 31-11
2. Feyenoord 10 24 19- 7
3. PSV 10 23 24- 5

Koster: genoten van deze wedstrijd

Adrie Koster liet na afloop weten genoten te hebben van deze wedstrijd. 'En het publiek heeft dat waarschijnlijk ook. Er was heel veel strijd. Beide ploegen wilden voor de winst gaan en pasten zich niet aan. Wij zijn de strijd aangegaan met Roda JC. Ze waren fysiek heel sterk. Bij rust stonden we op een goede 2-1. Als je dan na rust de 3-1 maakt, dan krijg je vervolgens de kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Dat laten we na. Als dan de aansluitingstreffer valt, dan wordt het nog moeilijk. Het zou heel zuur zijn geweest als het nog 3-3 was geworden. Die kansen waren er. Maar wij hadden het duel veel eerder op slot moeten gooien. Stapje voor stapje worden we beter.'

Van der Heijden debuteert in eerste elftal

Na Siem de Jong iets meer dan een maand geleden, maakte zondagmiddag Jan-Arie van Heijden zijn officiele debuut voor het eerste elftal van Ajax. De middenvelder mocht in de 66ste minuut invallen voor Robert Schilder. Bij Ajax stonden vandaag zeven zelf opgeleide spelers in de basis.

Roda JC: Cissé

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Gregory Van der Wiel, Jan Vertonghen, Siem de Jong, Hedwiges Maduro, Robbert Schilder ('66 Jan-Arie Van der Heijden), Albert Luque ('75 Dennis Rommedahl), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez

Opstelling Roda JC

Castro, Sonkaya, De Fauw, Kah ('82 Saeijs), De Jong ('46 Bodor), Tioté, Hadouir, Meeuwis, Cissé, Oper, Lamah ('68 Yulu Matondo)

Ajax Foto Side: Ajax - Roda JCmokumrulez.nl: Ajax - Roda JC.ajacieden.eu: foto's roda thuis online!!!
svajax.nl: Fotoverslag Ajax-Roda JC Ajaxpride.nl: Ajaxpride fotopagina.afcasince1900.nl: Wedstrijdfoto's AFC Ajax - Roda JC
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX -RODA JC (4-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Frank020  5 4-3 (2-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.42. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.