Teleurstellend gelijkspel tegen NEC: 0-0

20 oktober 2007
-
-

In de eerste wedstrijd onder leiding van Adrie Koster heeft Ajax een teleurstellend resultaat behaald. In de Amsterdam Arena kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen NEC. In de eerste helft kwam Ajax goed weg toen Stekelenburg een penalty van NEC speler Worm stopte. Vlak voor tijd tikte Huntelaar de bal wel binnen, maar hij stond volgens de grensrechter net buitenspel.

Stekelenburg en Stam vallen uit

Ajax blijft vooralsnog in de hoek waar de klappen vallen. Aanvoerder Jaap Stam moest in de rust uitvallen.Hij was ziek en kon in de rust absoluut niet verder. Ook Maarten Stekelenburg viel in de rust uit. het vermoeden is dat hij zijn vinger heeft gebroken. Hij is daarom naar het ziekenhuis om foto's te laten maken.

Koster: terecht gelijkspel

Adrie Koster sprak na afloop over een terecht gelijkspel. "We verliezen hier natuurlijk twee punten. Dat is terecht. We hebben gewoon niet goed gespeeld vanavond. Aan het begin van de wedstrijd had ik nog een goed gevoel. De trainingen waren goed verlopen, maar de uitvoering was vanavond niet goed. Van achteruit werd de bal teveel gebracht en de middenvelders stonden te diep. Daarom was er geen ruimte om te voetballen. Wij lieten de tegenstander daarentegen wel teveel voetballen, zaten er niet dicht genoeg op."

Ranglijst: Ajax nu op drie punten achterstand

Ajax ziet de achterstand op de kop van de ranglijst oplopen naar drie punten. Feyenoord (tegen Excelsior) en PSV (tegen VVV) wonnen hun thuiswedstrijden nipt.

Fanatieke aanhang eist vertrek van Jaakke

Gedurende de wedstrijd ging het protest van de fans van Ajax tegen de leiding door. De fanatieke aanhang van Ajax eiste tijdens de wedstrijd vooral het vertrek van John Jaakke.

NEC fans 1,5 uur opgehouden

Vanwege de ongeregeldheden moesten NEC fans tot 1,5 uur na de wedstrijd in de Amsterdam Arena blijven alvorens zij de uitvakken uitmochten. Ajax heeft vandaag de NEC fans excuses gemaakt voor de situatie en ze geprezen voor de rust die ze behielden.

Ajax: Luis Suarez

Maarten Stekelenburg ('46 Dennis Gentenaar), George Ogararu, Jaap Stam ('46 Gregory Van der Wiel), John Heitinga, Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Gabri, Jan Vertonghen, Dennis Rommedahl ('55 Luis Suarez), Klaas-Jan Huntelaar, Albert Luque

Opstelling NEC

Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Kivuvu, Davids, Vadócz, Prent, Lens ('82 Ntibazonkiza), Worm ('62 Hrepka)

mokumrulez.nl: Ajax - NEC Ajax Foto Side: fotoverslag Ajax-NECAjaxpride.nl: Ajaxpride fotopagina
svajax.nl: Oscars fotoverslag Ajax-NEC AjaxF-side.nl: Fotoverslag AJAX - NECF-side.nl: Foto's Ajax-NEC (0-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 crazyboy  3 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.88. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.