Ruime zege Ajax op VVV: 6-1

30 september 2007
-
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena een makkelijke zege behaald op VVV Venlo. Ajax hoefde niet eens voluit te gaan om op een 6-1 score uit te komen. Ajax overtuigde niet, maar kon wel makkelijk uitlopen.

Na een al in de vierde minuut opgelopen achterstand liep Ajax in 25 minuten tijd naar een 4-1 voorsprong uit. Het kreeg daarbij de hulp van de keeper van VVV. Luque zette Ajax van 0-1 op een 2-1 voorsprong via twee doelpunten. Daarna liep hij een liesblessure op en moest hij gewisseld worden. Maduro en Rommedahl zorgden vervolgens voor de 4-1.

In de tweede helft zorgde Laurent Delorge met zijn eerste competitiedoelpunt voor de 5-1. Een minuut voor tijd maakte topscorer Huntelaar er nog 6-1 van.

Ranglijst: Ajax alleen koploper

(Gepost door Multatuli)

Ajax is na de zege op VVV Venlo alleen koploper. Naast een punt voorsprong heeft Ajax ook een beduidend beter doelsaldo dan de achtervolgers. AZ speelt voorlopig geen rol van belang, uit bij Heracles verloren de Alkmaarders weer.

Ten Cate: Murphy's law, aantal blessures neemt dramatische vormen aan

Ten Cate was na afloop blij met de doelpunten van Luque. Volgens hem verdient de Spanjaard meer krediet. "Hij heeft twee jaar niet gespeeld. Dus hij moet gewoon veel wedstrijden spelen om weer op topniveau te komen. Ik zie op de training dat hij heel goed kan voetballen. Hij mist alleen de frisheid in wedstrijden nog. Het schoot hem in zijn lies toen hij de tweede goal maakte. We moeten afwachten wat het is. Ik hoop dat het meevalt. Dit lijkt wel Murphy's Law. Het begint nu echt dramatische vormen aan te nemen met onze blessures.'

Ten Cate: 4 goals per wedstrijd, zo slecht kan het niet zijn

Henk ten Cate liet na afloop weten dat Ajax het niet zo slecht doet als de media doet beweren. "We hebben van de eerste zes duels er vijf gewonnen en een gelijkgespeeld. We scoren gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd. Zo slecht kan het volgens mij dus niet zijn."

Ten Cate: dubbele cijfers zaten erin

Henk ten Cate was na afloop blij met de ruime score van Ajax. "Ik was alleen minder blij met de vroege goal tegen. We begonnen juist snel en agressief. De tegengoal was slordig. Dan begint het publiek direct te morren en kan je het moeilijk krijgen. Gelukkig lukte het om het snel om te buigen. Als je naar de kansen kijkt, had je ruim in de dubbele cijfers moeten zitten."

VVV: Kahya

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Gregory Van der Wiel, Jurgen Colin, Gabri ('67 Laurent Delorge), Hedwiges Maduro, Urby Emanuelson, Luis Su?rez ('78 Robbert Schilder), Klaas-Jan Huntelaar, Albert Luque ('23 Dennis Rommedahl)

Opstelling VVV

Begois, Mampuya ('34 Timisela), Kahya, Auassar ('46 Blondelle), Fleuren, Linssen, Kantelberg, Leemans, Amrabat, Jans, Soltani ('69 Ofrany)

mokumrulez.nl: Ajax Amsterdam - VVV VenloAjax Foto Side: Ajax - VVVsvajax.nl: Boer zoekt beker en meer...
AFAmersfoort.nl: AFC AJAX - VVVajacieden.eu: Foto's Ajax - VVV online!AjaxF-side.nl: AJAX - VVV Venlo vanaf het veld

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 rikka  6 6-1 (3-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.