Ajax haalt uit bij seizoensstart: 1-8

19 augustus 2007
-
-

Ajax heeft uitgehaald bij de seizoensstart van de eredivisie. In Doetinchem won de ploeg met 1-8 van De Graafschap. Goals kwamen op naam van Huntelaar (4), Maduro (2), Suarez en Kennedy.

Het duurde even voordat Ajax echt op gang kwam. Na ruim een half uur brak Huntelaar de ban met de openingstreffer. Daarna ging het makkelijk voor Ajax e snel met de score. Nog voor rust zorgde Suarez na een een-twee voor de 0-2.

Na rust kwam de score weer op gang toen Ten Cate Maduro in het veld bracht voor Schilder. Prompt scoorde Maduro twee keer in vier minuten tijd. Vevrolgens waren het Kennedy en Huntelaar die Ajax op 0-6 zetten. De Groot mocht na weifelend optreden van Emanuelson voor de 1-6 zorgen. In blessuretijd ging Huntelaar nog eens los. Eerst versierde Suarez op zijn eigen wijze opnieuw een penalty. Dit keer benutte de spits van Ajax die wel feilloos. Een minuut daarna was het zelfs nog 1-8 via dezelfde Huntelaar. Zijn inzet was volgens scheidsrechter Vink net achter de lijn geweest, alvorens de keeper hem wegwerkte.

Ajax pakt direct leiding van eredivisie

Ajax heeft direct de leiding gepakt van de competitieranglijst. Van alle wedstrijden die inmiddels gespeeld zijn, heeft Ajax het beste doelsaldo. AZ volgt op een tweede plaats na de 4-0 zege op VVV.

Ten Cate: Ajax doet vertrouwen op

Henk ten Cate liet weten vooral blij te zijn met de grote uitslag voor het vertrouwen van het elftal. "Voor met name Klaas Jan, maar eigenlijk voor het hele elftal is dit heel goed. Er zaten mooie doelpunten bij. En Klaas Jan zal extra vertrouwen hebben opgedaan. Daarom liet ik hem ook de penalty nemen. Normaal gesproken was hij niet de eerste persoon. Bij 0-0 had ik hem de penalty niet laten nemen. Nu juist wel."

Ten Cate: beetje moe van berichten over onrust

(Gepost door alegandro)

Henk ten Cate hekelde na afloop van het duel tegen De Graafschap alle berichten van de afgelopen dagen over onrust bij Ajax. "De competitie is nog niet eens begonnen. Dan is het te gek voor woorden als er al gesproken wordt over onrust. Er zijn mensen die het leuk vinden om dat soort dingen te cre?ren. Ik word daar een beetje moe van."

De Graafschap: Schuurman

Maarten Stekelenburg, Jurgen Colin, Jaap Stam, Thomas Vermaelen ('69 Laurent Delorge), Robbert Schilder ('46 Hedwiges Maduro), Gabri, John Heitinga, Urby Emanuelson ('73 Dennis Rommedahl), Kennedy Bakirciogl?, Klaas-Jan Huntelaar, Luis Su?rez

Opstelling De Graafschap

Van Fessem, Schuurman, Volmer, Keller, Van Peppen, Johnson ('66 Meijer), Hese ('76 Robbemond), Schone, Vidarsson, Powel, Tarvajarvi ('66 De Groot)

Ajax Foto Side: fotoverslag Graafschap-Ajaxajax-4-ever.nl: Fotoverslag De Graafschap - Ajax 1-8mokumrulez.nl: De Graafschap - Ajax
ajacieden.eu: Foto's Graafschap uit online!!!afcasince1900.nl: De Graafschap - AFC AJAXAFAmersfoort.nl: De Graafschap - AFC AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 mailman  5 1-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.