Ajax verliest eerste wedstrijd van Slavia Praag

15 augustus 2007
-
Champions League
-

Ajax is er niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de Champions League. De ploeg verloor in de Amsterdam Arena met 0-1 van Slavia Praag. In de 76ste minuut scoorde Kalivoda uit een penalty het enige doelpunt van de wedstrijd. Huntelaar miste een kwartier daarvoor een penalty voor Ajax

Ajax was beduidend sterker dan Slavia Praag. De ploeg kon echter te weinig goede kansen cre?ren. Toch kreeg het een handvol grote kansen. Suarez had in de beginfase een grote kans, maar gleed hem over. Heitinga schoot een bal op de paal vanuit buitenspel positie. In de tweede helft kon Suarez nog een keer alleen op de keeper, maar de keeper redde knap. De beste kans was voor Huntelaar. Suarez versierde slim een penalty, die wel erg makkelijk gegeven was. Huntelaar benutte dat buitenkansje niet, omdat hij niet scherp genoeg inschoot. Aan de andere kant kreeg Slavia Praag nauwelijks mogelijkheden. Een van de weinige kansen leverde een penalty op. net als aan de andere kant gaf de scheidsrechter bij een duwtje van Emanuelson wel heel makkelijk de penalty. Kalivoda benutte die kans wel zuiver.

Ajax blijft daardoor na het eerste duel met een lichte kater achter. De ploeg was overduidelijk de betere ploeg, maar miste het scorend vermogen om dat al in de score tot uitdrukking te brengen. Daarnaast had het meer moeten cre?ren. Op het middenveld was de ploeg onwennig met Suarez op de plaats van Sneijder.

Ajax moet winnen in Praag

Ajax heeft zichzelf een lastige uitgangspositie gecre?erd voor de terugwedstrijd in Praag. Om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League zal Ajax moeten winnen in de uitwedstrijd. Bij een 0-1 zege in Praag volgt er een verlenging. Bij elke andere zege van Ajax is Ajax dan door.

Suarez en Urzaiz maken hun debuut

Suarez en Urzaiz maakten woensdagavond hun debuut in het elftal van Ajax. Luis Suarez begon verrassend als meest aanvallende middenvelder. Henk ten Cate wilde zo extra gevaar stichten omdat de verdediging van Slavia Praag normaal gesproken niet doordekt naar voren. Omdat het doelpunt van Ajax uitbleef bracht Henk ten Cate zijn vorig seizoen al zo gewenste pinch-hitter in het veld. Urzaiz, net helemaal hersteld van zijn blindedarm operatie, mocht Suarez komen vervangen en zijn eerste 20 minuten voor Ajax maken. Hij was aanvallend duidelijk een aanspeelpunt door de lucht.

Ten Cate: Suarez onze beste aanvaller

Henk ten Cate was na afloop te spreken over het debuut van Suarez. "Ik vond hem onze beste aanvaller. Hij was heel dreigend. Zijn debuut was nog niet echt geslaagd, want hij had moeten scoren. Hij kreeg drie opgelegde kansen. Maar als je dan weet dat hij pas twee keer heeft meegetraind en nog niet 100% fit is, dan denk ik dat we heel veel plezier aan hem gaan beleven."

Ten Cate: een dreun, maar er liggen zeker mogelijkheden

Henk ten Cate liet na afloop weten dat de nederlaag een dreun is voor Ajax. Maar hij ziet absoluut nog mogelijkheden om door te komen. "Verliezen is nooit leuk, maar als je op deze manier verliest, dan komt dat dubbelhard aan. We kregen zes of zeven opgelegde kansen, waaronder zelfs een penalty. Als je dan niet scoort, maak je het jezelf onnodig moeilijk."

"Dit komt wel aan als een dreun. We moeten nu de koppen weer dezelfde kant op krijgen. Maar dat gaat zeker lukken. Ik zie zeker mogelijkheden om door te gaan. We gaan daar ook genoeg kansen krijgen. Dat zien we vandaag. Als je daar de helft van de kansen krijgt, moet dat nog voldoende kunnen zijn. tegen deze ploeg moeten we twee keer kunnen scoren."

Ten Cate vond dat de penalty die Ajax kreeg een terechte penalty was. Aan de andere kant vond hij de penalty voor de tegenstander onterecht gegeven. Er was in zijn ogen niets aan de hand.

Slavia Praag: Vlcek

Maarten Stekelenburg, Jurgen Colin, Jaap Stam, Thomas Vermaelen, Gabri, John Heitinga, Luis Su?rez ('72 Ismael Urzaiz), Urby Emanuelson, Kennedy Bakirciogl?, Klaas-Jan Huntelaar, Dennis Rommedahl ('82 Jeffrey Sarpong)

Opstelling Slavia Praag

Vaniak, Brabec, Drizdal, Suchy, Krajchek, Tavares, Svec, Kalivoda ('79 Volesak), Vlcek, Janda, Senkerik

mokumrulez.nl: Voorronde Champions League ajax-4-ever.nl: Fotoverslag: Ajax - Slavia PraagAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX-SLAVIA PRAAG (0-1)
ajacieden.eu: Foto's Ajax - Slavia Praag Online!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 uudee  3 2-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.08. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.