13 mei 2007
-
Play-offs
-

Ajax heeft op overtuigende wijze afgerekend met Heerenveen. Na de nederlaag in Friesland maakte een weer fit Ajax korte metten met Heerenveen. Het zou uiteindelijk 4-0 worden voor de Amsterdammers. Huntelaar (2), Babel en Perez waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

De eerste twintig minuten gingen gelijk op. Binnen twee minuten was het duel evrvolgens gespeeld. In de 22ste minuut schoot Huntelaar raak uit de rebound. Twee minuten later vergrootte Babel de voorsprong. Ajax bleef fel en had diverse kansen op de 3-0. Na rust ging Ajax op dezelfde weg verder. Het bleef op zoek gaan naar meer treffers. Huntelaar mocht uit een penalty de 3-0 binnen schieten. Daarbij kreeg Heerenveen doelman Vandenbussche rood. Met tien man hoefde Ajax al helemaal niets meer te vrezen. Voor de statistieken maakte Perez er nog 4-0 van.

Beleef de wedstrijd nog eens via het livewedstrijdverslag van Teun de Boer via de link hieronder naar het scorebord.

Jaap Stam valt geblesseerd uit

Jaap Stam is in de slotfase van het duel tegen Heerenveen geblesseerd uitgevallen. Volgens Ten cate is het twijfelachtig of hij op tijd fit geraakt voor het duel tegen AZ. Stam kampt met een hamstringblessure.

Weer AZ de tegenstander voor Ajax

Door de plaatsing voor de finales van de playoffs komt Ajax weer in actie tegen AZ. Dat worden de vierde en vijfde onderlinge wedstrijden dit seizoen na de twee spannende competitieduels en de zenuwslopende finale van de KNVB beker.

Ten Cate blij met veerkracht selectie

Henk ten cate liet op de persconferentie weten blij te zijn dat zijn ploeg zoveel veerkracht heeft, dat het na zo vermoeid te zijn geweest na zware duels tegen AZ en Heerenveen in de derde wedstrijd in de week op zo'n overtuigende manier kan spelen tegen Heerenveen. "Daar ben ik heel blij mee."

In de ogen van Ten Cate bood Heerenveen twintig minuten goed partij. Nadat Ajax tweemaal scoorden binnen een minuut was het gebeurt. "Die optater kwam hard aan bij Heerenveen. Daarna hebben wij het duel gedomineerd.?

Stuur je code op en win

Heb jij Ajax-Heerenveen bekeken via Planetvoetbal? Stuur dan de code die je via SMS hebt ontvangen naar ajax@netwerk.to Onder de inzenders verloten we een bal gesigneerd door de Ajax-selectie.

'77 Tarvajarvi voor Alves

Ajax Foto Side: Ajax - HeerenveenAjax.nl: Fotoverslag Ajax - SC HeerenveenAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - HEERENVEEN 4-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 bintangtimur  5 4-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.