Ajax verslaat Sparta: 5-2

22 april 2007
-
-

Ajax heeft in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in eigen huis met 5-2 gewonnen van Sparta. Die score bleek uiteindelijk niet voldoende om bij het doelsaldo van AZ in de buurt te blijven. Wel ging Ajax PSV voorbij op de ranglijst.

Ajax ging direct agressief van start en kwam na 21 minuten al op een 3-0 voorsprong via twee keer Sneijder en Huntelaar.

Ten Cate wisselde daarna Ogararu voor Perez om de score verder op te schroeven. Vlak voor rust werd het echter 3-1 door Bouaouzan en 3-2 door Freire. Daarna zette Ajax orde op zaken via een penalty van Perez en een doelpunt van Mitea.

Ajax nu tweede op doelsaldo

1. AZ 33 72 81-28 (+53)
2. Ajax 33 72 82-35 (+47)
3. PSV 33 72 70-24 (+46)

Ten Cate: we hadden met dubbele cijfers moeten winnen

Volgens Ten Cate had Ajax met dubbele cijfers moeten winnen tegen Sparta. "We hebben minimaal vijf goals te weinig gemaakt, als je ziet hoeveel kansen we hebben gekregen. We hadden de dubbele cijfers moeten halen vandaag. Maar we worden toch kampioen in de laatste wedstrijd."

Ten Cate: wissel Ogararu voor Perez pakte goed uit

Ten Cate wilde na afloop niets weten van de kritiek op de wissel Ogararu - Perez. Nadat Ten Cate de rechtsback eruit haalde, kwam voor een extra aanvaller, kwam Sparta terug naar 3-2. "Ik vind dat de wissel heel goed heeft uitgepakt. Als je ziet hoeveel kansen we gecre?erd hebben. Na de 3-0 probeer je door een extra aanvaller de wedstrijd nog voor rust definitief te beslissen. We hebben die kansen ook gehad, ook na rust. We hebben veel goals gemaakt. Of dat genoeg blijkt zien we volgende week."

Sparta: Gudde

Maarten Stekelenburg, George Ogararu ('30 Kenneth Perez), Johnny Heitinga, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Gabri, Wesley Sneijder, Edgar Davids, Tom De Mul ('75 Nicolae Mitea), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel

Opstelling Sparta

Wapenaar, De Roover, Olfers, Adeleye, v.Bueren, Krohn-Dehli, Moreno Freire, Medunjanin, Rose ('46 Gudde), Bouaouzan, Roberts

ajax-4-ever.nl: Fotoverslag Ajax - SpartaAjax Foto Side: Fotoverslag Ajax-Sparta
AFAmersfoort.nl: AFC AJAX - SPARTAAjaxpride.nl: ajaxpride fotopaginamokumrulez.nl: Ajax - Sparta
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX-SPARTA (5-2)Vak428.nl: Foto's Ajax - Sparta (5-2)F-side.nl: Ajax-Sparta (5-2)
vak414.com: AFCA - Sparta

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Patrickc1982  4 5-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.15. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.