Ajax zet druk op concurrentie: 2-0 winst op NAC

13 april 2007
-
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. De ploeg versloeg NAC met 2-0. Het zette daardoor maximale druk op de concurrenten PSV en AZ. Die zullen zaterdag en zondag tegen respectievelijk FC Twente en Vitesse onder grote druk staan om ook hun duel te moeten winnen.

Ajax was voor rust de gevaarlijkste ploeg. Het cre?erde een aantal kansen, maar had een handsbal nodig om via een penalty van Perez op voorsprong te komen.

Na rust had de ploeg het moeilijk, maar mede door de steun van de fans, kwam de ploeg daar overheen en liep het uit naar 2-0 via een doelpunt van Babel. Daarna nam de ploeg de wedstrijd definitief in handen en gaf het niet meer weg.

Publiek sleept Ajax er doorheen

Het publiek sleepte Ajax er in een moeizame fase aan het begin van de tweede helft over het dooie punt heen. Bij een 1-0 stand had Ajax het na rust heel moeilijk met NAC. De ploeg zette Ajax onder druk en kreeg kansen. Op dat moment ging het publiek in de Arena massaal achter de ploeg staan. De ploeg krabbelde gesteund door het publiek weer op en scoorde prompt de beslissende 2-0.

Ajax koploper in eredivisie

Ranglijst:
1. Ajax 32 69 77-33
2. PSV 31 68 67-23
3. AZ 31 66 77-27

Ploeg blijft schadevrij

Met het oog op de bekerwedstrijd tegen RKC en de laatste twee competitierondes is Ajax het duel tegen NAC goed doorgekomen. De ploeg liep geen nieuwe blessures op en kent ook geen schorsingen voor de volgende wedstrijd.

Ten Cate: dit weekend achterover leunen

Henk ten Cate liet weten dat de druk nu bij PSV en AZ ligt en Ajax een rustig weekend tegemoet kan zien. ?Nu gaan wij eens een weekeinde lekker achterover leunen.?
PSV kan de koppositie zaterdagavond terugpakken. ?Maar dan moeten ze wel winnen van FC Twente?, wist Ten Cate. ?En ik ben ook benieuwd hoe AZ zondag tegen Vitesse gaat spelen. Die hebben toch een klapje gekregen. Dit zeg ik trouwens met een knipoog en een glimlach. Ik heb andere trainers ook dergelijke dingen horen zeggen.?

Ten Cate: publiek hielp ons door wedstrijd heen

Henk ten Cate was na afloop vol lof voor de steun van het publiek. "Ajax heeft de naam bioscooppubliek te hebben, maar ditmaal hielpen ze ons door de wedstrijd heen.?

Uitslag: 2-0 (1-0)

1-0 Kenneth Perez ('18)
2-0 Ryan Babel ('64)
Blom
49.737 toeschouwers

NAC: Van Gessel

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Johnny Heitinga, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Gabri, Kenneth Perez, Edgar Davids, Tom De Mul ('69 Nicolae Mitea), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel

Opstelling NAC

Zoetebier, Stam, Penders, Zwaanswijk, Zonneveld ('80 Elshot), De Graaf, Slot, Van Gessel, Rigters ('77 Pinas), Salmon, Diba

ajax-4-ever.nl: Fotoverslag Ajax - NacAjax Foto Side: sfeerfoto's Ajax-NAC
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - NAC 2-0F-side.nl: Foto's Ajax-NAC (2-0)Vak428.nl: Foto's AJAX - Nac (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.