Ajax verslaat Heracles: 3-0

1 april 2007
-
-

Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. Terwijl PSV weer punten verloor, behaalde Ajax een 3-0 zege in eigen huis op Heracles. Wesley Sneijder scoorde voor rust uit een vrije trap. Na rust tekende Huntelaar in drie minuten tijd voor de overige twee doelpunten.

[later meer]

Ajax speelt met Florius op het shirt ipv ABN Amro

Veel fans dachten na de aankondiging van Ajax dat het tegen Heracles met Florius op het sirt zou spelen in plaats van ABN Amro dat dat een slechte 1 april grap zou zijn. Daardoor kreeg de actie van de dochter van ABN Amro in ieder geval de gewenste aandacht. Het bleek echter geen grap te zijn. Eenmalig droeg Ajax de naam van Florius, het nieuwe hypotheekmerk van ABN Amro, het voormalige Bouwfonds.

Ajax op drie punten van PSV en loopt in op doelsaldo

Ajax is door de zege op Heracles weer ingelopen op PSV. De achterstand bedraagt met nog vier duels te gaan nog maar drie punten. Ook in doelsaldo is het heel dichtbij gekomen. Ajax heeft nog slechts een doelsaldo van -3 ten opzichte van PSV. Mocht PSV dat benodigde duel nog verliezen, dan is Ajax bij een zege dus heel dichtbij de eerste plaats.

Huntelaar bekroont 100ste met twee goals

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn honderdste duel in de eredivisie bekroont met twee doelpunten. Daarmee komt hij op een totaal van 68 goals in die eerste honderd wedstrijden. Alleen Van Basten en Romario (90 goals), Kezman (82), Van Hooijdonk (77) en Kieft (72) deden dat nog beter in het verleden.

Ten Cate: we hebben het spannend gemaakt

Ajax coach Ten Cate ziet een leuke slotfase van de competitie voor zich nu Ajax de achterstand heeft
teruggebracht tot drie punten. "PSV kan zich geen misstappen meer veroorloven. De achterstand in doelsaldo is eigenlijk nog maar een punt, als PSV die drie punten nog verliest ten opzichte van Ajax. Daarbij heeft die ploeg nog een heel zwaar programma. Ze krijgen ook nog twee wedstrijden tegen Liverpool tussendoor. Dat is geen kattepis. Wij hebben in die fase maar twee wedstrijden waarop we ons de hele week kunnen concentreren. We hebben het spannend gemaakt."

"Maar we zijn er nog lang niet. We moeten ons nu eerst concentreren op RKC-uit. Dat is zeer lastig,
want het is een goed georganiseerde ploeg."

Ten Cate: zeer tevreden met overwinning

Ajax coach Henk ten Cate liet na afloop weten zeer tevreden te zijn met de overwinning. "Misschien hadden we de uitslag iets groter moeten maken. Maar in deze fase moet je gewoon tevreden zijn met de 3-0. Want er zit toch wel wat spanning op in deze fase van de competitie. Ik ben daarom vooral heel blij met de drie punten. Heracles speelde goed georganiseerd en hield de ruimtes heel klein. Dan is de snelheid van het spelen van de bal belangrijk. Dat deden we niet goed vandaag. Vooral de rechterkant speelde vandaag onder de maat, ze kunnen vele malen beter. In de tweede helft ging het tempo wel omhoog en ging het veel beter."

Heracles: Boakye

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Jaap Stam, Johnny Heitinga, Urby Emanuelson, Roger ('71 Urby Emanuelson), Wesley Sneijder, Edgar Davids, Tom De Mul ('63 Edgar Manucharyan), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel ('75 Kenneth Perez)

Opstelling Heracles

Pieckenhagen, Boakye, Smit, Bosnar, Looms, Quansah, Maas, Tanghe, Schilder ('74 Klavan), Friend ('67 Everton), Gluscevic ('74 Bridji)

ajax-4-ever.nl: Fotoverslag Ajax - HeraclesAjax Foto Side: fotoverslag Ajax-Heracles
vak414.com: De Foto's AFCA - Heracles staan online!mokumrulez.nl: Ajax HeraclesVak428.nl: Foto's Ajax - Heracles
F-side.nl: Ajax-Heracles (3-0)AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - HERACLES (3-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 93 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Stevige_Staartmans  7 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.