28 februari 2007
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft de halve finales bereikt van de KNVB beker. In de kwartfinale werd Willem II in Tilburg met 0-2 verslagen. Ajax hoefde zeker niet voluit te gaan om een machteloos Willem II van zich af te houden.

Ajax begon sterk enaggressief aan het duel. Het drong Willem II terug en kreeg een aantal mogelijkheden op de openingstreffer. Na veertien minuten kwam die via Huntelaar die een pass van Grygera afrondde.

Daarna was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Willem II probeerde het wel en kwam in de tweede helft beter in het spel. Ajax gaf echter weinig weg en hoefde daarom nooit echt te vrezen. Zelf kreeg het de beste kansen via de counter. Heitinga zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissende 0-2.

Ten Cate: het draaide alleen om winnen

Ajax coach ten cate liet na afloop weten blij te zijn met de zege op Willem II. "In de beker draait het maar om ??n ding en dat is winnen. En dat hebben wij keurig gedaan. Het was zwaar op dit veld, maar we hebben een goede teamprestatie geleverd. We hadden misschien meer doelpunten moeten maken, maar al met al ben ik wel tevreden."

Ajax: Kenneth Perez

Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga, Jaap Stam ('39 Hedwiges Maduro), Zdenek Grygera, Urby Emanuelson, Gabri, Wesley Sneijder, Edgar Davids, Tom De Mul ('79 Kenneth Perez), Klaas-Jan Huntelaar, Leonardo ('55 Nicolae Mitea)

Opstelling Willem II

Aerts, Wau ('46 Imschoot), B?lum, Hill, Janse, v.d.Struijk, Kargbo, Boutahar, Poepon, Cristiano, Hadouir ('77 Den Ouden)

Ajax Foto Side: Fotoverslag Willem II - AjaxF-side.nl: Willem II-Ajax (0-2) beker
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG BEKERDUEL WILLEM II-AJAX (0-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 47 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ariebr  7 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.