-
Europa League
-

(Gepost door JustAjaxLover)

Ajax heeft revanche genomen voor de afstraffing in Bremen een week geleden. Tegen de sterke Duitse tegenstander won Ajax met 3-1 via doelpunten van Leonardo, Huntelaar en Babel.

Ajax begon wervelend met een kans voor Sneijder in de tweede minuut en een doelpunt voor Leonardo een minuut later. Dat vuurtje werd echter alweer snel gedoofd door een tegentreffer tien minuten later.

Lange tijd geloofde Ajax eigenlijk niet in een enorme stunt. Dat geloof kwam er pas na een uur spelen toen Huntelaar Ajax op 2-1 bracht. Toen Babel de score vervolgens in de 74ste minuut op 3-1 bracht, werd er voorzichtig gehoopt op een wonder.

Ajax kreeg in het laatste kwartier nog goede kansen op de 4-1. Als dat doelpunt gevallen zou zijn, zou het in de laatste minuten nog hectisch hebben kunnen worden. Zover kwam het echter niet.

Uitschakeling in UEFA Cup een feit voor Ajax

Ajax is ondanks de 3-1 zege op Werder Bremen uitgeschakeld in de UEFA Cup. De ploeg was vooraf eigenlijk al kansloos na de 3-0 uitnederlaag in Bremen. Het 'wonder van Amsterdam' zoals er vooraf over werd gesproken leek nog even in de lucht te hangen, maar zover zou het niet komen. Daarvoor had Ajax vijf keer moeten scoren door de tegentreffer.

Werder Bremen nu tegen Celta de Vigo

Werder Bremen mag door de winst in de tweestrijd met Ajax zich opmaken voor de achtste finales. Daarin treft het op 8 maart het Spaanse Celta de Vigo. De Duitsers spelen eerst uit.

Ten Cate: complimenten voor de ploeg

Ajax coach Ten Cate had na afloop complimenten voor de ploeg. ?Ik vind het bewonderenswaardig hoe we gestreden hebben en een mooie overwinning hebben behaald. Ik moet de ploeg complimenten maken.?

?We hebben het in Bremen laten liggen. Al was het vandaag ook nog mogelijk geweest. Of ik achteraf gezien in de uitwedstrijd ook niet met drie aanvallers had moeten beginnen? Ach, dat weet ik niet. Achteraf is het altijd makkelijk praten. Ik denk wel dat we met een compleet elftal van Werder Bremen hadden kunnen winnen.?

Ajax: Wesley Sneijder

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Johnny Heitinga, Jaap Stam, Roger, Kenneth Perez, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Leonardo ('75 Tom de Mul), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel

Opstelling Werder Bremen

Wiese, Pasanen, Mertesacker, Naldo, Wom?, Frings, D.Jensen, Diego ('46 Vranje), Borowski, Klose, Almeida ('82 Schultz)

ajax-4-ever.nl: 3-1 overwinning op Bremen.Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax-BremenAjaxF-side.nl: Ajax-Werder Bremen
F-side.nl: Foto's Ajax-Werder

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ajaccio  5 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.78. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.