Ajax houdt druk op PSV: 1-2 in Den Haag

11 februari 2007
-
-

Ajax houdt de druk op PSV door zelf met 1-2 te winnen in het Zuiderpark tegen ADO Den Haag. Ondanks beperkte tegenstand van ADO Den Haag kwam de zege nog vrij moeizaam van start.

Ajax had vanaf het begin enorm veel balbezit in Den Haag. De ploeg creerde daaruit echter veel te weinig kansen om het spectaculair te maken. ADO Den Haag kon er maar weinig tegenover zetten. Toch was het die ploeg die in de eerste helft op voorsprong kwam. Stekelenburg kwam bij een diepe bal ver uit. Kolk kon hem over de keeper heen lobben.

Het duurde tot in de tweede helft alvorens Ajax op voorsprong kwam. Daar ging een ongelofelijke fout van de jonge keeper Nieuwkoop aan vooraf. Hij liet bij een corner van Sneijder de voorgegeven bal uit zijn handen glippen. Heitinga kon hem vervolgens in een leeg kon binnenwerken.

Invaller Huntelaar was het goudhaantje. Zijn schot werd van richting veranderd in de 70ste minuut, waardoor doelman Nieuwkoop kansloos werd. Daarna volgden meer kansen voor Ajax. Zo kopten Huntelaar en Perez nog op de lat. Het zou echter bij 1-2 blijven.

Beleef de wedstrijd nogmaals via het uitstekende liveverslag van Meerkoet via de link hieronder naar het scorebord.

Ajax voorlopig op twee punten van PSV

Na de zege op ADO Den Haag heeft Ajax nu twee punten achterstand op PSV. De Eindhovenaren spelen echter nog wel tegen Sparta om 14.30 uur. Voorsprong op AZ is weer een punt.

1. PSV 23 56 58-14
2. Ajax 24 54 58-25
3. AZ 24 53 65-24
4. FC Twente 24 50 53-26
5. Feyenoord 24 42 46-48

Ten Cate: wij hadden geen geluk

Geconfronteerd met de goals van Ajax waarbij Ajax de hulp van ADO Den Haag kreeg, liet Ten Cate weten dat Ajax in zijn ogen zeker geen geluk heeft gehad. 'Mazzel is het als de tegenstander beter is en jij wint. Wij moeten na de eerste minuut al op 0-1 voorkomen. In de eerste helft krijgen we 4 a 5 hele grote kansen. Gezien de omstandigheden hebben we in de eerste helft best wel aardig gevoetbald. We creerden genoeg kansen. Door een samenloop van omstandigheden komen we op 1-0 achter en dan wordt het lastig. Het veld is niet in ons voordeel. In de tweede helft maken we gelukkig 1-1. Daarna krijgen wij een behoorlijk aantal kansen. Zeker na de 1-2 moeten we het verder afmaken. Anders blijft het spannend. Den Haag heeft er alles aan gedaan om een punt te behalen. Keihard gewerkt, alles geriskeerd. Daar moeten wij mee om kunnen gaan. We moeten veel breder spelen zodat Den Haag niet de kans krijgt om te tacklen.'

Sneijder voortijdig van het veld na charges Den Haag [update]

ADO Den Haag deed er op fysieke wijze alles aan om een puntje te halen, zo liet Ten Cate weten. Daarmee liet hij zich nog voorzichtig uit over de forse charges van de kant van ADO Den Haag. Diverse malen werd er hard ingegaan op de enkels van de Ajacieden en er was zelfs sprake van natrappen. De scheidsrechter liet echter alles doorgaan. Sneijder was een aantal keer het lijdend voorwerp. Hij leek nog door te kunnen gaan, maar acht minuten voor tijd moest hij er toch vanaf. Onduidelijk was of dat uit voorzorg was of dat hij teveel last had van de tik die hij kreeg.

[Update] op de persconferentie liet Ten Cate weten dat hij hem eruit had gehaald omdat Sneijder wat klachten had. Hoewel hij Sneijder nog niet gesproken had, was het volgens de Ajax coach niets ernstigs.

Invaller Huntelaar wordt matchwinnaar

Het was weer eens aan Klaas-Jan Huntelaar om zijn stempel om Ajax te drukken. Hij moest voor de tweede keer op rij op de bank starten. Als invaller mocht hij na een kwartier in de tweede helft het veld in. Hij had vervolgens 12 minuten nodig om de winnende treffer binnen te schieten. Zijn bal werd gesmoord door een Den Haag verdediger waardoor hij van richting werd veranderd en in de goal verdween.

AFAmersfoort.nl: Den Haag - AFC AJAXAjax Foto Side: Fotoverslag ADO-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Oude logo is echte logo  5 1-2 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.11. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.