Wederom spannende wedstrijd tegen FC Groningen: Ajax op spectaculaire wijze langs FC Groningen: 2-3

28 januari 2007
-
-

In een spectaculaire wedstrijd in de Euroborg heeft Ajax uiteindelijk aan het langste eind getrokken. De ploeg won met 2-3 na bij rust met 0-2 achtergestaan te hebben. In blessuretijd tekende invaller Leonardo met een doelpunt voor de 2-3 zege.

In de eerste helft kwam Ajax er niet aan te pas. Een aggressief spelend FC Groningen was op alle fronten sterker en liep naar een 2-0 voorsprong uit door doelpunten van Levtsjenko (uit een penalty na overtreding van Maduro) en Suarez.

In een spectaculaire tweede helft kwam Ajax terug in de wedstrijd. Stam gaf de aanzet door de 2-1 binnen te werken. Vervolgens ontstonden er kansen voor beide doelen.

Met tien man leek Ajax het moeilijk te gaan krijgen. Nadat Ten Cate al drie keer had gewisseld moest Grygera geblesseerd van het veld. Op wilskracht kon de ploeg echter alsnog de wedstrijd laten kantelen en via Heitinga en Leonardo (in blessuretijd) de wedstrijd naar zich toetrekken.

Ajax loopt in op PSV

Door te winnen van FC Groningen en het verlies van PSV tegen Roda JC heeft Ajax de achterstand op PSV kleiner gemaakt. Het puntverschil tussen beide clubs is nu acht punten in het voordeel van PSV. Volgende week speelt PSV tegen AZ.

Ommekeer komt voor Ajax met tien man

De ommekeer voor Ajax kwam opmerkelijk genoeg pas toen de ploeg met tien man kwam te spelen. Nadat Ten Cate drie keer had gewisseld moest Grygera geblesseerd naar de kant. Hij kon ook niet meer terugkeren. Ajax leek daar echter niet door gedemotiveerd te worden. De ploeg werd juist nog scherper en kon via Heitinga en Leonardo de 2-1 achterstand zelfs nog ombuigen naar een zege.

Ten Cate: geluk was vandaag met ons

Ajax coach Henk ten Cate was na afloop erg blij dat zijn ploeg in de slotfase aan het langste eind trok. 'Het geluk was vandaag met ons. Ajax is de winnaar vandaag, maar de grootste winnaar was het publiek. Voor het publiek was het een fantastische wedstrijd om naar te kijken. Het was ook nog eens van heel behoorlijk niveau.'

'De eerste helft speelden we heel slap. We werden afgebluft door de tegenstander. Groningen jaagde op iedere bal. Dat kostte wel heel veel kracht. Dat brak ze in de eindfase op. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Wij waren aggressiever. Daarnaast hadden we een goede veldbezetting en hebben we goed gespeeld. Al moet gezegd worden dat ze bij 2-0 en 2-1 kansen hadden om de wedstrijd te beslissen.'

Uitslag: 2-3 (2-0)

1-0 Levtsjenko ('20, penalty)
2-0 Su?rez ('40)
2-1 Jaap Stam ('53)
2-2 Johnny Heitinga ('82)
2-3 Leonardo ('89)

Opmerkelijk: Ajax speelde het laatste kwartier met 10 man nadat Grygera geblesseerd uitviel

Fc Groningen: Lovre

Maarten Stekelenburg, Jaap Stam, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Gabri ('57 Leonardo), Hedwiges Maduro ('46 George Ogararu), Wesley Sneijder, Urby Emanuelson, Tom de Mul, Klaas-Jan Huntelaar ('69 Kenneth Perez), Ryan Babel

Opstelling Fc Groningen

Roorda, Silva, Svejdik, Kruiswijk, v.d.Linden, v.d.Laak, Lindgren, Lovre ('62 Matthijs), Levtsjenko, Su?rez, Nevland ('79 Cornelisse)

Vak428.nl: Fotoverslag Groningen - AJAXmokumrulez.nl: F.C. Groningen - A.F.C. AjaxAjax Foto Side: Fotoverslag Groningen - Ajax
ajax-4-ever.nl: 2-3Ajaxpride.nl: ajaxpride fotopagina

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 AJAX 2006/2007  5 2-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.