Eenvoudige zege Ajax: 2-0 tegen Roda JC

27 december 2006
-
-

Ajax heeft een eenvoudige overwinning behaald op Roda JC. In de Arena revancheerde Ajax zich voor de nederlaag van afgelopen week. Het zou een makkelijke 2-0 zege worden die al bij rust was bereikt.

Ajax hoefde zelf niet alles uit de kast te halen. De Limburgers konden in de Arena maar weinig tegenstand bieden tegen Ajax. Het was dan ook een logisch gevolg dat Ajax bij rust al op een veilige 2-0 stond.

Ajax kwam op voorsprong door een omstreden doelpunt van Sneijder die de bal met de hand uit de handen van de keeper zou hebben getikt. Na een kwartier spelen kwam Ajax daardoor op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust werd de score verdubbeld door Grygera, die een bal van dichtbij kon inschieten.

[later meer]

Ajax tweede na nederlaag AZ

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de 3-0 nederlaag van AZ in Enschede tegen FC Twente. De Amsterdammers staan nu tweede op de ranglijst met een punt voorsprong op AZ.

Omstreden goal Sneijder zet Ajax op koers

Ajax werd tegen Roda JC op koers gezet door een omstreden goal van Sneijder na een kwartier spelen. Doelman Bram Castro van Roda JC liet de bal los, ogenschijnlijk nadat Sneijder hem met de hand uit zijn handen had getikt. Sneijder profiteerde vervolgens en schoot de bal simpel in het doel.

Invaller Gentenaar houdt zijn doel schoon

Bij Ajax stond niet Stekelenburg, maar verrassend Dennis Gentenaar in de basis. De eerste keeper bleek op de dag van de wedstrijd geveld door een griepje en moest zijn plaats afstaan aan de ervaren Gentenaar. Die had een niet al te moeilijke avond tegen Roda JC.

Vermaelen valt uit met rugblessure

Thomas Vermaelen viel in het begin van de tweede helft uit met een rubblessure. Het is nog onbekend of en hoe lang de Belgische verdediger daar last van zal hebben.

Roda JC: De Jong

Dennis Gentenaar, George Ogararu, Jaap Stam, Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen ('52 Jan Vertonghen), Wesley Sneijder, Johnny Heitinga, Urby Emanuelson ('74 Olaf Lindenbergh), Tom de Mul ('62 Mauro Rosales), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel

Opstelling Roda JC

Castro, De Fauw, Saeijs, Kah, Lachambre, Agustien, Meeuwis, De Jong ('72 Bodor), Oper ('46 Ciss?), v.Tornhout, Ramzi

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax-Roda JCmokumrulez.nl: Ajax - Roda jcAjaxpride.nl: ajaxpride fotopagina
F-side.nl: Ajax-Roda JC (2-0)AFAmersfoort.nl: AFC AJAX - Roda JC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 martins  6 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.13. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.