Ajax verpest het zwaar na rust: 4-2

24 december 2006
-
-

Ajax is er niet in geslaagd een in de eerste helft gecre?erde uitstekende uitgangspositie van 0-2 bij Vitesse te consolideren. Na rust sloeg de wedstrijd om en maakte de thuisploeg binnen drie minuten gelijk. Later pakte Gabri zijn tweede gele kaart en mocht hij inrukken.

Al snel in de wedstrijd was Ajax, zoals gezegd, op voorsprong gekomen. Grygera kwam in de vierde minuut voor zijn tegenstander en wist de bal achter Wapenaar te koppen. De Mul verdubbelde de score een half uur later, toen Wapenaar een hard schot van Babel niet goed kon verwerken. Met een 0-2 ruststand was er derhalve geen wolkje aan de lucht voor de Amsterdammers.

In de tweede helft ging het echter snel mis. Een fraai doelpunt van Lazovic werd opgevolgd door de 2-2 voor Junker na gepruts in de Ajax-verdediging, waar de zieke Stam node gemist werd. Een kwartier later kwam Ajax tot overmaat van ramp met 10 man te staan, toen Vink een tweede gele kaart trok voor Gabri voor een domme overtreding: vasthouden.

Henk ten Cate greep in door een dubbele wissel; Rosenberg en Vertonghen vervingen De Mul en Babel. Eerder, in de eerste helft, had hij een geblesseerde Roger noodgedwongen al moeten vervangen door Maduro.

Helpen deed het echter niet. Vlak voor tijd scoorde Benson de 3-2; Hersi deed er ver in blessuretijd nog een schepje bovenop: 4-2.

Achterstand loopt op tot 11 punten

Ajax lijkt met het verlies bij Vitesse definitief af te haken in de titelstrijd met AZ en PSV. De achterstand op de koploper is inmiddels opgelopen tot 11 punten, plus een flink verschil in doelsaldo. AZ speelt vanmiddag nog (thuis tegen NEC) en staat op voorhand al ??n punt voor.

Vitesse: Hersi

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Zdenek Grygera, Roger ('40 Hedwiges Maduro), Thomas Vermaelen, Gabri, Wesley Sneijder, Urby Emanuelson, Tom de Mul ('72 Markus Rosenberg), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel ('72 Jan Vertonghen)

Opstelling Vitesse

Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Fr?nkel ('46 Due), Kaya ('85 Benson), v/d Schaaf, Pryor, Hersi, Lazovic, Junker

AFAmersfoort.nl: Vitesse - AFC AJAXAjax Foto Side: Fotoverslag Vitesse-Ajaxmokumrulez.nl: Vitesse - Ajax.
Ajaxpride.nl: ajaxpride fotopaginavak414.com: Foto's vittese - ajax online!Vak428.nl: foto's vite$$e - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 sandeman  2 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.