Ajax werkt aan vertrouwen en vernedert Willem II met 6-0

3 december 2006
-
-

Ajax heeft met 6-0 van een zeer zwak Willem II gewonnen. De score werd in de vierde minuut geopend door Zdenek Grygera, die een voorzet van Tom de Mul in het doel van Willem II werkte. Zes minuten later scoorde Urby Emanuelson, op voorgeven van Klaas Jan Huntelaar. De Mul gaf in de negentiende minuut een voorzet op Mitea, die voor het eerst sinds lang weer een basisplaats had. Klaas Jan Huntelaar maakte in de 23ste minuut de 4-0 via een fenomenale omhaal. Aan het eind van de eerste helft tekende Huntelaar voor de 5-0. Thomas Vermaelen incasseerde een gele kaart. In de tweede helft leek Ajax een beetje gas terug te nemen qua goals. oud-Ajacied Jos? Valencia werd er in de tachtigste minuut uitgestuurd toen Temmink hem zijn tweede gele kaart voorhield. Tom de Mul had twee minuten daarvoor de 6-0 gemaakt.

Babel maakt rentree

Ryan Babel maakte vandaag zijn rentree in het eerste van Ajax. De spits was enkele weken uit de roulatie vanwege een blessure.

Huntelaar komt weer aan scoren toe

Na zes competitieduels drooggestaan te hebben kwam Huntelaar eindelijk weer aan scoren toe. Hij deed dat direct twee keer. Daarmee heeft hij zijn goals, die hij volgens Ten Cate zo hard nodig had om er doorheen te komen. Huntelaar staat nu op een seizoenstotaal van zes in de competitie.

Ten Cate: 10 dagen onrust nu afgesloten met 6-0

Ajax coach Henk ten Cate liet weten dat de 10 dagen die gedomineerd werden door 'het nieuws' nu afgesloten zijn door Ajax met de 6-0 zege op Willem II. 'De laatste tien dagen hebben we heel veel over ons heen gekregen. De jongens waren zeer gemotiveerd om te laten zien dat we in die tien dagen het voetbal niet verleerd waren. Hiermee sluiten we ook de irritatie over al die discussies af. Als je dat met 6-0 doet moet je alleen maar tevreden zijn' aldus Ten Cate.

Ten Cate onder de indruk van Emanuelson

Ten Cate sprak over een hele goede wedstrijd van Ajax. 'Zeker de eerste helft speelden we met heel veel vertrouwen en goed voetbal. Met name Urby speelde heel goed. Hij was de revelatie van de eerste helft op het middenveld, samen met De Mul natuurlijk. Bij hem was het helaas zo dat hij in de tweede helft de concentratie liet varen en te frivool werd. Maar dat is een kniesoor die daar nu op let. En het meest content ben ik met de terugkeer van Ryan,' aldus de Ajax coach.

Volgens Ten Cate was het logisch dat het in de tweede helft minder werd omdat hij Emanuelson noodgedwongen naar achteren moest halen en Stam zoals afgesproken gewisseld werd.

Willem II: Valencia ('80)

Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga, Jaap Stam ('62 George Ogararu), Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen ('46 Michael Krohn-Dehli), Hedwiges Maduro, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Tom de Mul, Klaas-Jan Huntelaar, Nicolae Mitea ('75 Ryan Babel)

Opstelling Willem II

Sengier, Wau ('32 v.d.Struijk), B?lum, Hermans, Valencia, Kargbo, Bobson, Assou-Ekotto, Messoudi ('36 Imschoot), Redan, Hadouir

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax-Willem IIAFAmersfoort.nl: AFC AJAX - Willem IIAjaxpride.nl: ajaxpride fotopagina
mokumrulez.nl: Ajax - Willem IIVak428.nl: Foto's Ajax - Willem2

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ifc  6 6-0 (3-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.