Ajax blijft steken op 1-1 tegen FC Twente

19 november 2006
-
-

Ajax is thuis in de Amsterdam Arena blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Sneijder scoorde het enige doelpunt voor de Amsterdammers.

In de eerste helft had Ajax moeite met de ploeg uit FC Twente. Dat resulteerde in een 0-1 ruststand, Engelaar zette FC twente al na 8 minuten op voorsprong.

In de tweede helft had Ajax het duel in handen. De ploeg kwam terecht langszij via een doelpunt van Sneijder uit een vrije trap. Een offensief drong FC Twente terug, maar leverde echter niet de winnende treffer op.

Ten Cate kan wel leven met gelijkspel

Ajax coach Ten Cate liet op de persconferentie weten dat hij achteraf wel kan leven met het gelijkspel. ?Ik kan ontevreden zijn met het resultaat omdat je thuis speelt, maar van de andere kant ben ik wel tevreden over de manier waarop we de wedstrijd hebben doen kantelen. Ik kan er wel mee leven.?

In de eerste helft miste de Ajax coach aggressiviteit in zijn elftal. De ploeg gaf Twente daarom teveel ruimte om te voetballen. Na de rust ging dat in de ogen van Ten Cate een stuk beter. "Twente kwam er zelfs niet meer aan te pas." De ploeg creerde alleen te weinig kansen tegen een erg verdedigend ingesteld FC Twente.

Ajax: Tom de Mul

Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga ('74 George Ogararu), Jaap Stam, Zdenek Grygera, Urby Emanuelson, Gabri, Hedwiges Maduro ('46 Thomas Vermaelen), Wesley Sneijder, Tom de Mul, Klaas-Jan Huntelaar, Kenneth Perez ('46 Nicolae Mitea)

Opstelling FC Twente

Boschker, Wilkshire, Wielaert, Zomer, Heubach, Bakkal ('50 Niemeyer), Engelaar, El Ahmadi, Bakircioglu, N'Kufo, Touma ('70 Zijler)

Ajax Foto Side: foto's ajax-twentemokumrulez.nl: Ajax - F.C. TwenteAFAmersfoort.nl: AFC AJAX - Tukker FC
F-side.nl: Ajax-FC Twente (1-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 PETJE  3 3-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.