Ajax wint met 0-3 van Heracles

5 november 2006
-
-

Ajax heeft de uitwedstrijd op kunstgras tegen Heracles met 0-3 gewonnen. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax dat de sterkste ploeg was. Bij een 0-1 voorsprong moest Heitinga na 51 minuten plotseling met rood van het veld. Op dat moment sloeg het wedstrijdbeeld om. Heracles zette alles in op de aanval en Ajax moest terug. Heracles kreeg de kansen, maar Stekelenburg keepte uitstekend. Op de counter kon Ajax uiteindelijk het duel alsnog uittikken naar een ruime 0-3 zege.

Ajax ziet als koploper PSV naar Amsterdam komen

Henk ten Cate krijgt wat hij wilde. Met de 0-3 zege op Heracles neemt Ajax de koppositie op de ranglijst weer over van PSV. Met twee punten voorsprong begint Ajax volgende week zondag thuis in de topper tegen PSV.

Ajax lang met tien man door rood Heitinga

Ajax moest het in de tweede helft lang met tien man doen. In de 51ste minuut van het duel tegen Heracles liep John Heitinga tegen rood op nadat hij Biseswar naar de grond werkte, een zeer zware beslissing van de scheidsrechter. Ten Cate reageerde vanaf de zijlijn woedend op die beslissing.

Ten Cate: scheidsrechter onpartijdig slecht

Ten Cate was na afloop absoluut niet te spreken over de scheidsrechter. "Vandaag was de scheidsrechter slecht. Scheidsrechter Bjorn Kuipers was onpartijdig maar floot voor beide ploegen slecht." De grootste kritiek van Ten Cate betrof de rode kaart die Heitinga kreeg. Volgens de Ajax coach was het absoluut geen rode kaart waard. Zijn collega Brood, trainer van Heracles, viel hem bij. Het was geen rode kaart, misschien wel een gele kaart. Ik was niet blij met die rode kaart. Ajax kreeg nu makkelijk een strafschop. Ik had liever gehad dat Heitinga een gele kaart had gekregen. Dan had Ajax waarschijnlijk ook geen strafschop gehad."

Ajax: Johnny Heitinga ('51)

Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Gabri, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Tom de Mul ('56 George Ogararu), Klaas-Jan Huntelaar ('66 Olaf Lindenbergh), Kenneth Perez ('85 Edgar Manucharyan)

Opstelling Heracles

Pieckenhagen, Boakye, Maas, Bosnar ('73 Hofstede), Looms, Daelemans, De Vries, Tanghe, Klavan, Quansah, Biseswar

Ajax Foto Side: Fotoverslag Heracles-AjaxVak428.nl: Foto's Heracles - Ajaxmokumrulez.nl: foto verslag Heracles Ajax
Ajaxpride.nl: ajaxpride fotopaginaF-side.nl: Heracles Almelo-Ajax (0-3)AFAmersfoort.nl: Heracles Almelo- AFC AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 111 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 MrBean  7 0-3 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.