Plichtmatige spelend Ajax laat het bij 2-0 tegen ADO

25 oktober 2006
-
-

Ajax heeft het thuisduel tegen ADO Den Haag met 2-0 gewonnen. Ajax had een simpele avond in de Arena. Rond het half uur besliste Ajax in twee minuten tijd de wedstrijd door doelpunten van Gabri en Sneijder. In de eerste helft speelde Ajax een leuk voetbal. In de tweede helft geloofde de ploeg het wel en was er weinig meer te beleven in de Arena.

Ajax was in de eerste helft oppermachtig en liet bij vlagen heel leuk voetbal zien. Zowel Gabri (30ste minuut) als Sneijder (32ste minuut) scoorde uit de rebound na een goedlopende aanval.

Ajax blijft koploper eredivisie

Ajax blijft door de zege koploper in de eredivisie. PSV staat twee punten achter Ajax, met een bijna gelijkwaardig doelsaldo.

Ten Cate: manier waarop is Ajax onwaardig

Henk ten Cate liet weten alleen tevreden te zijn over de winst en de drie punten. 'De manier waarop was Ajax onwaardig. De wedstrijd duurt 90 minuten en niet 45. Maar ook in de eerste helft was het tempo al niet te hoog. Pas als het tempo omhoog ging scoorden we en kregen we goede kansen. In de tweede helft zakte de ploeg helemaal weg. Het stadion zat bijna vol. Afgelopen zondag was het fantastisch tegen Feyenoord. De mensen komen dan met een bepaald verwachtingspatroon. Het is heel jammer dat we daar niet aan hebben kunnen voldoen.'

Ten Cate: De Mul en Stekelenburg lichtpuntjes

(Gepost door AFCAVoorschoten)

Volgens Ten Cate lag het matige spel van Ajax deels aan het feit dat de ploeg met Stam en in de tweede helft Gabri twee hele belangrijke spelers voor dit elftal mistte. 'Tom de Mul en Stekelenburg waren voor mij lichtpunten dit duel, vooral De Mul vond ik heel goed spelen. Verder deden Grygera en Heitinga wat ze moesten doen. De rest speelde beneden hun kunnen. Enkele spelers begonnen onvoldoende gemotiveerd aan de wedstrijd, hebben er te gemakzuchtig over gedacht. Dat mag zeker niet in een thuiswedstrijd.'

Jaap Stam op F-side

Jaap Stam heeft tijdens het duel tegen ADO Den Haag aan zijn toch al goede imago bij de Ajax fans gewerkt. De centrale verdediger werd voor dit duel gespaard en ging daarom langs bij de F-side en deelde onder andere handtekeningen uit.

ADO Den Haag: Bodde

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Urby Emanuelson, Gabri ('49 Thomas Vermaelen), Roger ('69 Markus Rosenberg), Wesley Sneijder, Tom de Mul ('77 Mauro Rosales), Klaas-Jan Huntelaar, Kenneth Perez

Opstelling ADO Den Haag

Zwinkels, Vreven, Kum, Bunjevcevic, Bakkati, Schwiebbe, Knopper ('66 Rankovic), Bodde, Tininho ('77 Verhoek), Elia, Mols ('61 Kolk)

mokumrulez.nl: Foto verslag A.F.C. Ajax - ADO Den - Haagvak414.com: Foto's AFCA - ado online!F-side.nl: Ajax-ado den haag (2-0)
Ajax Foto Side: fotoverslag Ajax-ADO

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 M 038  6 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.