Ajax vernedert Feyenoord ook in Rotterdam: 2-4

23 april 2006
-
Play-offs
-

Na de 3-0 in de hoofdstad, heeft Ajax ook in Rotterdam duidelijk laten zien wie de sterkste is. De Amsterdammers wonnen vanmiddag met 2-4. In totaal won Ajax de halve finale van de play-offs dus van Feyenoord met 7-2.

In de eerste helft kwam Feyenoord beter uit de startblokken. Ajax kwam licht onder druk te staan, maar tot meer dan een flinke kans voor Pardo kwamen de Rotterdammers niet. Vervolgens kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd. Na een ruim halfuur maakte Ajax aan alle illusies van de thuisploeg een eind door op voorsprong te komen. Rosales strafte een blunder van Bosschaart af: 0-1.

Feyenoord ging vervolgens als een dolle naar voren. Huntelaar profiteerde daar prima van, met een prachtig stiftje: 0-2.

Na rust ging Ajax vrolijk verder. Na drie minuten was het alweer raak: 0-3 door Boukhari. Tien minuten later mocht Kuyt voor de thuisploeg de eer redden: 1-3. Vlak voor tijd maakten Mitea en Kuyt nog de 1-4 en 2-4.

Ajax nu tegen winnaar FCG-AZ

In de finale van de play-offs zal Ajax nu spelen tegen de winnaar van de dubbele wedstrijd FC Groningen-AZ. Het eerste treffen daarvan werd 3-1, het tweede begint om 14:30 vanmiddag. De winnaar van de play-offs finale mag volgend seizoen deelnemen aan het UEFA Champions League toernooi.

Blind zag een goed Ajax

Ajax-oefenmeester Danny Blind toonde zich na afloop van de gewonnen topper tegen Feyenoord tevreden over het vertoonde spel. "We zijn wat gelukkig geweest in het begin, maar ik heb een goed Ajax gezien in de tweede helft". Vooral de "fantastische" Galasek werd om zijn rol geprezen. En ook Boukhari werd nadrukkelijk genoemd, "hij gaat elke wedstrijd beter spelen". Blind benadrukte echter dat er nog twee wedstrijden gespeeld moeten worden om de voorronde van de Champions League te halen.

Blessures Rosales, Maduro behoorlijke tegenvaller

Ajax is de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord niet schadevrij doorgekomen. Zo moest in de rust Rosales noodgedwongen worden gewisseld, met een spierblessure. "Het is maar de vraag of hij zelfs maar de bekerfinale zal halen", aldus Blind na afloop. En ook voor Maduro, die 20 minuten voor tijd gewisseld moest worden, ziet het er niet zo best uit. Hij heeft een groot ei op zijn enkel.

Geen rellen, wel veel Rotterdamse bezoekers opgepakt

De verloren wedstrijd tegen Ajax leverde geen rellen op in Rotterdam. Wel werden 18 Feyenoord-supporters opgepakt, die onderling in knokpartijtjes verzeild raakten en racistische leuzen riepen. Later werden nog eens 425 man opgepakt, die zich niet bij een viaduct waar de vertrekkende Ajax-fans zouden langskomen wilden verwijderen.

Ajax Foto Side: Sfeerverslag fnrd-AJAXAFAmersfoort.nl: Kakkies-AFCA

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Diemes  4 0-6 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.