Ajax naar de play-offs: 2-4 zege tegen RKC

16 april 2006
-
-

Ajax heeft het competitieseizoen afgesloten met een 2-4 zege op RKC Waalwijk. Daarmee plaatst de ploeg zich op eigen kracht voor de play-offs. Dat bleek uiteindelijk niet eens nodig omdat zowel FC Utrecht als FC Groningen niet wisten te winnen.

Ajax begon opnieuw matig. RKC Waalwijk kwam op voorsprong via een doelpunt van Lurling. Dat doelpunt was wel omstreden omdat hij Heitinga omverduwde alvorens hij in de korte hoek scoorde.

Acht minuten later bracht diezelfde Heitinga de ploegen weer op gelijke hoogte. met een mooi afstandschot schoot hij van twintig meter afstand raak.

Een domme rode kaart besliste uiteindelijk de wedstrijd. Keller kreeg voor hands in het strafschopgebied zijn tweede gele kaart. Hij moest van het veld en Huntelaar bracht Ajax vanaf de strafschopgebied op de 1-2.

Tegen tien man had Ajax het duel vervolgens in handen. Vlak na rust schoof Boukhari de bal voor de 1-3 langs de RKC doelman. In de slotfase mocht Huntelaar zelfs nog de 1-4 scoren alvorens RKC Waalwijk nog iets terugdeed.

Ajax eindigt op vierde plaats in competitie

Na een moeizaam seizoen is Ajax uiteindelijk op een vierde plaats geeindigd in de competitie.

1. PSV 34 84 71-23
2. AZ 34 74 78-32
3. Feyenoord 34 71 79-34
4. Ajax 34 60 66-41
5. FC Groningen 34 56 46-43

Danny Blind behaalt doelstellingen van dit seizoen

Danny Blind heeft uiteindelijk met Ajax de (bijgestelde) doelstellingen bereikt. De ploeg bereikte na de tweede ronde van de Champions league en de bekerfinale ook de play-offs voor een plaats in de voorronde van de Champions League.

Huntelaar topscorer van Nederland

Klaas-Jan Huntelaar zal bekroond gaan worden als topscorer van Nederland. De spits voegde in het laatste competitieduel nog twee goals toe aan zijn totaal en staat nu op 33.

Arveladze en Kuyt volgen met grote afstand op de tweede plaats, beiden scoorden zij 22 keer. Farfan eindigt als vierde met 21 goals.

Markus Rosenberg valt geblesseerd uit

Danny Blind zal maar weinig hebben geleerd van het hernieuwde experiment om met Rosenberg als aanvallende middenvelder te spelen. Al na 12 minuten moest hij geblesseerd van het veld na een gemene charge van Gianni Zuiverloon van RKC Waalwijk. De ernst van de blessure is vooralsnog onduidelijk.

Opstelling RKC

R.v.Dijk, Mulder ('79 Donk), Bakens, Keller, v.Haaren, v.Diemen, D.Mathijssen, D.v.Dijk ('72 Peters), Zuiverloon, v.d.Haar, Lurling ('61 Barto)

Ajaxpride.nl: ajaxpride fotopaginaAjax Foto Side: Sfeerfoto's RKC-Ajaxmokumrulez.nl: RKC Uit

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 heuvel47  4 1-4 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.61. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.