Late gelijkmaker domper voor Ajax tegen Inter

22 februari 2006
-
Champions League
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena de heenwedstrijd in de tweede ronde van de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Italiaanse Inter. Vooraf waren de verwachtingen laag voor Ajax as gevolg van de matige vorm waarin de ploeg zich verkeerd. Achteraf was de 2-2 uiteindelijk dan toch een domper. Ajax stond namelijk bij rust met 2-0 voor na een goede eerste helft. inter was de betere in de tweede helft en kwam aan het einde alsnog terug. Cruz scoorde pas in de 86ste minuut de gelijkmaker.

[later meer]

Ajax bij rust met 2-0 voor

Ajax begon zeer verrassend aan het duel tegen Inter. De ploeg durfde aan te vallen en had daarmee succes. In de 16e minuut gaf Rosales een pass op Klaas-Jan Huntelaar. De topscorer tekende direct voor zijn eerste goal in de Champions League. Nog geen vijf minuten later was het zelfs 2-0. Emanuelson gaf de bal voor, Rosales kon hem voor de goal binnen werken.

Alleen winst of 3-3 gelijkspel volstaat voor kwalificatie

Ondanks dat Ajax het anar behoren deed tegen Inter is de uitgangspositie voor kwalificatie voor de volgende ronde een zeer lastige. Bij een 0-0 of 1-1 gelijkspel in Italie ligt de ploeg eruit. Bij een 2-2 gelijkspel volgt een verlenging. Alleen een gelijkspel met drie doelpunten of meer aan beide kanten is voldoende voor kwalificatie. Net als een overwinning van Ajax in Milaan uiteraard.

Huntelaar: echt zonde, maar alles is nog mogelijk

Ajax spits Klaas-Jan Huntelaar maakte zijn debuut in de Champions League. Al na een kwartier had hij er een doelpunt inliggen. Huntelaar tegenover Langs de Lijn: "Gezien de druk die op de wedstrijd zit, ben je heel blij als je 1-0 scoort en je zelfs op 2-0 komt. De eerste helft hebben wij goed gespeeld. In de tweede helft hadden we teveel onnodig balverlies. We begonnen minder fel en door het balverlies moeten we terugschakelen. Daardoor geef je de tweede helft een beetje weg. 2-1 was lekker, 2-2 is echt zonde. Maar alles is nog mogelijk als je ons in de eerste helft ziet spelen."

Blind: optimaal rendement, gelijkspel zuur

Danny Blind baalde na afloop van het gelijkspel, maar was tevreden over het spel van Ajax. 'We hebben goed, gedisciplineerd en geconcentreerd gespeeld. En optimaal rendement gehaald uit de geboden mogelijkheden. Ze deden wat ik wilde' aldus Blind voor de camera's van de NOS.

Blind noemde de late gelijkmaker erg zuur, hoewel hij ook moest toegeven dat die wel terecht was. 'In de tweede helft geven we het een beetje weg. We leden te veel onnodig balverlies. Maar alles is nog mogelijk.'

Internazionale: Cruz

Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Johnny Heitinga, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Olaf Lindenbergh, Nourdin Boukhari, Mauro Rosales, Klaas-Jan Huntelaar, Markus Rosenberg

Opstelling Internazionale

Toldo, J.Zanetti, C?rdoba, Samuel, Burdisso, Figo, Cambiasso, Stankovic, C?sar ('46 Pizarro), Cruz, Adriano ('65 Martins)

AFAmersfoort.nl: AFC AJAX - InternazionaleAjax Foto Side: Sfeerfotos Ajax-InterAjaxpride.nl: ajax-inter
F-side.nl: Ajax-Inter (2-2)Highlow.nl: Foto-verslag Ajax - Internazionale Milan

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 boxtel  3 1-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.47. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.