Ajax in matig duel naar 1-0 zege tegen Willem II

8 februari 2006
-
-

Ajax heeft in een matig duel Willem II verslagen. In de Amsterdam Arena werd het 1-0. In de 55ste minuut scoorde Rosenberg het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarmee bracht hij Ajax eindelijk weer eens de drie punten. Net als Ajax kreeg ook Willem II zijn kansen om te scoren in het duel.

Bekijk het live verslag via de link hieronder naar het scorebord.

Schilder maakt debuut bij Ajax

Schilder maakte in de tweede helft zijn debuut voor Ajax. Hij mocht in de 83ste minuut Sarpong vervangen.

Rosenberg nu op tien treffers

Markus Rosenberg pakt inmiddels met regelmaat zijn doelpunten mee. Hij is na de enige en beslissende goal tegen Willem II topscorer van Ajax met 10 goals in de competitie. In alle officiele wedstrijden heeft hij er nu 12, tegen Sneijder 11.

Ajax een punt achter plaats vier

Ajax staat na de zege op Willem II weer op de zesde plaats op de ranglijst. De ploeg staat nu nog slechts een punt achter op de vierde plaats van NEC.

4. NEC 23 38 32-25
5. Heerenveen 23 37 44-33
6. Ajax 23 37 38-30
7. FC Groningen 23 37 30-26
8. FC Utrecht 23 36 33-29

Blind: deze ploeg speelt niet graag thuis

Danny Blind liet na afloop voor Langs de Lijn weten dat hij tevreden was over de drie punten die de ploeg heeft behaald. 'Daar gaat het in deze fase om. de eerste helft was slecht, de tweede helft iets beter.'

'Je ziet op het veld een ploeg die niet graag thuisspeelt. Want daar zit ook geen hulp. Ik zie gewoon fouten die niets met kwaliteit te maken hebben. Dat heeft te maken met het gebrek aan ondersteuning. Er is eerder de angst om geen fouten te maken' zo gaf Blind als voorbeeld over een verkeerde actie van Stekelenburg.

'Als het om thuiswedstrijden gaat hebben we de steun nodig en geen cynisme. Vertrouwen is in deze fase belangrijker dan andere zaken. het is niet voor niets dat de jongens misschien wel liever uit dan thuis spelen.'

'79 Van der Haar voor Valencia

AFAmersfoort.nl: Ajax - Willem IImokumrulez.nl: Ajax - Willem IIF-side.nl: Ajax-Willem II (1-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 edwin539  5 1-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.95. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.