Ajax verliest weer: 1-4 tegen Utrecht

29 januari 2006
-
-

Ajax heeft de opgaande lijn waarover afgelopen week werd gesproken niet door kunnen trekken, althans niet in punten. In de Arena werd met 1-4 verloren van FC Utrecht. De nederlaag was geflatteerd, maar kwam daardoor zeker niet minder hard aan. Rosenberg maakte het enige doelpunt van Ajax. Ramzi was de grote man aan Utrecht-zijde. De van AZ overgekomen middenvelder tekende voor drie van de vier Utrechtse goals

Bekijk het live verslag via de link hieronder naar het scorebord.

Alles zit tegen bij Ajax

Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen. Dat bleek eens te meer tegen FC Utrecht. Al direct in de tweede minuut kwam Ajax achter via een goal van Ramzi. Opnieuw moest Ajax dus achter de feiten aanlopen. Na tien minuten had Ajax het gelijk kunnen trekken, maar geheel in lijn van het huidige Ajax schoot Galasek over.

Toen de ploeg direct na rust op 1-1 kwam via Rosenberg, was dat steuntje in de rug een minuut later alweer teniet gedaan door opnieuw een goal van Ramzi. Ajax was vervolgens de betere ploeg, maar ondanks dat overwicht liep FC Utrecht uit naar 1-4, waarvan de vierde goal uit een penalty.

Ajax zakt naar zevende plaats op ranglijst

Ajax is door de nederlaag tegen FC Utrecht gezakt naar een zevende plaats op de ranglijst. Volgende week zondag volgt de klassieker tegen Feyenoord.

Druk op Blind wordt groter

De druk op Danny Blind zal door de nieuwe thuisnederlaag opnieuw groter worden. Het bestuur was tot nu toe altijd standvastig dat het vertrek van de trainer geen zin heeft en dat Ajax na de vele trainerswissels in de laatste jaren nu naar een stabiele situatie toe moet. De druk van buitenaf wordt echter met de week voelbaar groter op Blind en diens positie.

Blind: voorwaartsen hebben niet gefaald

Omdat Blind diverse spelers op het middenveld miste, haalde hij Huntelaar terug naar de nummer 10 positie. Op die positie kon de nieuwe aanwinst niet uitblinken. 'Charisteas was de hele week op de training heel scherp en was dat ook al tegen FC Twente. Dat neem je mee in de beslissing om Huntelaar op tien te zetten. Vndaag hebben alle vier de voorwaartsen ook niet gefaald' aldus Blind.

Blind: vier momenten beslissend voor wedstrijd

Danny Blind wilde na afloop van het duel tegen Fc Utrecht voor Langs de Lijn niet echt ingaan op het spel van zijn ploeg. Wel liet hij weten dat er een viertal momenten waren die bepalend waren voor het verloop van de wedstrijd. '1: gelijk vanaf de aftrap waren we de bal binnen 10 seconden kwijt. We waren vervolgens anderhalve minuut bezig om uit de verdediging te komen. Daar kwam ook de 0-1 uit voort. Dan loop je opnieuw achter de feiten aan. 2: de gemiste strafschop. Tomas mist eigenlijk nooit een penalty. Dat was in een fase waarin we een aantal goede momenten hadden. Dat draag je vervolgens mee in de wedstrijd. 3: Hel snel na de rust kom het op 1-1. Beter kan eigenlijk niet. Maar a la FC Twente kwamen we weer heel snel daarna achter. Dat is psychologisch heel slecht voor ons, voor hen heel goed. Zoiets gebeurt juist in dit seizoen. Het vierde moment is dat Dick Jol besluit om de vrije trap toch door te laten gaan ondanks dat de bal niet stilligt en niet op de juiste plek ligt.'

'78 Kruys voor De Jong

mokumrulez.nl: Ajax - UtrechtAjax Foto Side: Sfeerfoto's Ajax-UtrechtF-side.nl: Ajax-FC Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Rossi  3 1-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.27. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.