Wonder in slotfase in Enschede: 2-3

22 januari 2006
-
-

Lange tijd leek Ajax af te stevenen op een nederlaag in Enschede. In de 89ste minuut kwam het onmogelijke geachte alsnog tot stand. Ajax boog in een minuut tijd de 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong. De zege was overigens wel verdiend te noemen gezien het spel van Ajax.

Fc Twente begon sterk aan de wedstrijd. Het duurde bijna een half uur voordat Ajax zijn eerste kans aan kon tekenen. N'Kufo was het die FC Twente in de 25ste minuut op voorsprong bracht. Vlak voor rust viel Sneijder uit met een blessure. Zijn vervanger was verrassend genoeg Charisteas. Huntelaar ging vervolgens achter hem spelen.

In die aanvallender opstelling kreeg Ajax in de tweede helft grip op de wedstrijd. Dat leidde tot de 1-1 via Rosenborg, die een voorzet van Rosales binnenkopte. Een minuut later stond FC Twente echter alweer op voorsprong via opnieuw N'Kufo.

Ajax had de wedstrijd vervolgens wel in handen, maar creerde te weinig kansen. Naarmate het duel vorderde werd Ajax gevaarlijker.

Vlak voor het einde leek Ajax af te stevenen op een nieuw echec. In de 89ste minuut zou alles anders worden. Vidarsson, die zijn debuut maakte bij FC Twente, verdedigde slecht uit. Maduro lette op en benutte de mogelijkheid direct voor de 2-2. Nog in diezelfde minuut schoot Emanuelson vervolgens ook nog naar de onverwachte overwinning.

Bekijk het live verslag via de link hieronder naar het scorebord.

Schorsing voor Grygera, blessure voor Sneijder

De Tsjech Grygera zal het volgende duel, thuis tegen FC Utrecht, aan zich voorbij moeten laten gaan. De tsjech stond al op scherp en liep tegen FC Twente een nieuwe gele kaart op. Hij krijgt daarvoor automatisch een schorsing van een duel.

Sneijder viel in de eerste helft van het duel tegen FC Twente geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Charisteas. De ernst van de blessure is op dit moment nog niet duidelijk.

Coolen: Winst niet onverdiend

Twente-trainer Rini Coolen noemde de winst van Ajax niet onverdiend, gezien de wedstrijd en de kansen van Ajax. Dat Ajax toch nog wist te winnen was zuur voor zijn team, aldus Coolen

Blind: Ajax had meeste recht op de punten

"Ik denk dat het een terechte overwinning was" aldus Danny Blind in het programma Langs de Lijn. "Al kun je natuurlijk altijd twisten over het tijdstip waarop dat gebeurt. Maar wij hadden het meeste recht op de punten, als je de hele wedstrijd bekijkt. FC Twente haalde 100% rendement uit de twee kansen die ze kregen, wij kregen er vijf."

"Ik moet de ploeg een compliment geven dat we na een wat aarzelend begin, waarin wij niet mee gingen in de strijd met FC Twente, in de tweede helft prima strijd hebben geleverd. We zijn er voor gegaan en dan is het toch lekker dat dat een keer beloond wordt. Het was niet met goed voetbal, maar met heel veel opportunisme. Uiteindelijk kwam uit het niets eigenlijk nog de 2-2 en 2-3."

Ajax stijgt naar vierde plaats op ranglijst

Door de nipte zege op FC Twente staat Ajax nu weer op de vierde plaats op de ranglijst achter PSV, AZ en Feyenoord. Die laatste twee speelden dit weekend beiden gelijk tegen respectievelijk FC Groningen en Roda JC.

mokumrulez.nl: F.C.Twente - AJAXAjax Foto Side: Sfeerfotos Twente-AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 mavyra00  5 2-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.