Sublieme actie Ibrahimovic levert belangrijke zege op; 1-0 tegen Celta

22 oktober 2003
-
Champions League
-

Ajax heeft belangrijke zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League. De ploeg won thuis met 1-0 van Celta de Vigo. In een moeizame wedstrijd was een werkelijk sublieme actie van Ibrahimovic voldoende voor de zege. Uit het niets passeerde de aanvaller vier Spaanse verdedigers en schoof de bal vervolgens diagonaal langs de keeper.

Tegen een compact spelend Celta de Vigo kon Ajax nauwelijks kansen creeren. Pas toen Mitea noodgedwongen de geblesseerde Van der Vaart verving aan het einde van de eerste helft, ging het beter. Het veld werd breder gehouden en Mitea was regelmatig gevaarlijk.

10 minuten na rust kwam Ajax op voorsprong door een schitterende solo van Ibrahimovic. De Spanjaarden zagen dit als signaal om de schroom van zich af te gooien. Ajax kreeg het prompt heel lastig. Onder druk kon het de tegenstander echter wel vans coren afhouden. Daardoor kreeg de ploeg in de slotfase zelfs nog mogelijkheidjes op meer.

Van der Vaart: blij zijn met overwinning

Hoewel het spel niet groots was, bleven de drie punten in de Arena. En zeker Europees gaat het alleen daarom. "We moeten dan ook gewoon heel blij zijn met de drie punten" aldus Van der Vaart die in de eerste helft geblesseerd uitviel. "Het was geen al te beste wedstrijd. En de tegenstander heeft een goed voetballende ploeg. Wij zaten er niet kort genoeg op. Daardoor kregen we het moeilijk. Op het einde speelden we het niet super goed uit, hadden we meer uit moeten halen. Maar we moeten gewoon blij zijn met deze overwinning."

AJAX KOPLOPER IN POULE; Brugge winst in Milaan

In de andere wedstrijd in de poule won Club Brugge zeer verrassend in San Siro tegen AC Milan. Mendoza scoorde na een half uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de nederlaag van AC Milan staat Ajax nu aan kop in de poule met zes punten uit drie duels. Milan en Club Brugge volgen met vier punten uit drie duels.

1. AJAX 3- 6 ( 3- 1)
2. AC Milan (Ita) 3- 4 ( 1- 1)
3. Club Brugge (Bel) 3- 4 ( 2- 3)
4. Celta de Vigo (Spa) 3- 2 ( 1- 2)

Coach Celta de Vigo beschuldigt scheidsrechter van omkoping

Tijdens de persconferentie na afloop van het duel tegen Ajax heeft de Spaanse coach Lotina de Duitse scheidsrechter Merk beschuldigd van omkoping. Dat meldt Studio Sport zojuist. De coach was woedend vanwege het feit dat de Spaanse club ten onrechte twee penalties zou zijn onthouden.

Koeman: winst is fantastisch

Ronald Koeman liet weten vooraf al het idee gehad te hebben dat het heel moeilijk zou worden. "Ik vind dit een hele goede ploeg, spelen goed voetbal en zijn zeer balvast. Daar hadden we het moeilijk mee. Als je dan toch nog weet te winnen is dat fantastisch. Velen zullen Celta de Vigo onderschotten vanwege hun positie op de ranglijst in Spanje. Maar het is een prima elftal, dit is een fantastische uitslag voor ons."

Volgens Koeman was de nieuwe opstelling niet een overdeeld succes. "Rafael speelde op links veel te ver naar binnen. daardoor waren er centraal heel veel missen. Met de noodgedwongen wissel van Mitea kwamen we beter in positie en kwam er meer rust in het elftal. Dan hoop je vervolgens dat een speler als Ibrahimovic een actie kan maken. Daar moet je gelukkig in zijn. Uit heel weinig kansen moet je rendement zien te halen." Koeman gaf verder aan dat dit duel ook aangaf dat de ploeg nog ervaring mist om met dit soort momenten goed om te gaan. "Je moet jezelf niet hoger inschatten dan je bent" aldus de Ajax coach.

Celta de Vigo: Jesuli

Bogdan Lobont, Hatem Trabelsi ('64 Nigel de Jong), Petri Pasanen, Jelle van Damme, Maxwell, Steven Pienaar, Tomas Galasek, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart ('39 Nicolae Mitea), Wesley Sonck ('80 Abubakari Yakubu), Zlatan Ibrahimovic

Opstelling Celta de Vigo

Pinto, Velasco, Sylvinho, C?ceres ('85 Angel), Berizzo, Luccin, Giovanella ('81 Catanha), Juanfran, Jesuli, Mostovoi, Milosevic

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax - Celta de Vigo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 80 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.