Ajax heeft geen kind aan FC Eindhoven: 1-6

22 december 2005
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich vanavond zeer eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Gatorade Cup. In een wedstrijd waar vooral de spitsen konden werken aan hun vertrouwen, werd FC Eindhoven met 1-6 ingemaakt. De nummer 18 van de Gouden Gids divisie kwam er niet aan te pas.

FC Eindhoven kwam nog wel verrassend fel uit de startblokken en creerde direct twee kansen. Ajax stelde echter al snel orde op zaken via Charisteas, die met een bekeken schot al in de vierde minuut Ten Rouwelaar verschalkte: 0-1. Tien minuten later kon Sneijder tamelijk onbedreigd de 0-2 inschieten vanaf de zestien meter.

Weer twee minuten later vond Eindhoven-spits Demouge het net. Helaas voor hem dat achter zijn eigen keeper: 0-3. Een kunststukje van Boukhari vanaf links betekende de 0-4, nog voor er twintig minuten gespeeld waren. De rest van de eerste helft leverde weinig opzienbarends meer op.

De mooiste goal van de wedstrijd was van Wesley Sneijder. Hij schoot van de zijkant van het speelveld, nog achter het strafschopgebied, over Ten Rouwelaar: 0-5. Inmiddels stond er al wel ruim een uur op de klok. Stojanovic redde de eer voor Ajax. Stekelenburg leek niet geconcentreerd en liet zijn schot glippen: 1-5. Vermaelen tekende even later voor de 1-6. Daarna werd er niet meer gescoord.

Ajax als enige uitspelende ploeg door

Ajax heeft zich als enige uitspelende ploeg geplaatst voor de volgende ronde van de Gatorade Cup. Alle andere teams die vanavond meeloten voor de kwartfinales, speelden deze week een thuiswedstrijd. Dit zijn: SC Heerenveen, Helmond Sport, MVV, PSV, AZ, Roda JC en FC Groningen.

Jeffrey Sarpong maakt debuut

Halverwege de tweede helft in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven mocht de 17-jarige Jeffrey Sarpong debuteren voor Ajax. Hij kwam in het veld voor de scorende Angelos Charisteas.

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Eindhoven-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Mokum_ultras  5 0-6 (0-4)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.