Ajax wint eindelijk weer eens: 2-0 tegen FC Twente

19 november 2005
-
-

Ajax heeft na vier duels zonder zege en doelpunten eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. In de Amsterdam Arena werd FC Twente met 2-0 verslagen. lange tijd leek Ajax weer af te stevenen op een doelpuntloze wedstrijd. 20 minuten voor tijd brak Fc Twente verdediger Majstorovic de ban. Hij tikte een voorzet prachtig met zijn punt over zijn eigen keeper Sander Boschker. Daarna moest FC Twente komen en dat deed het dan ook. De ploeg kreeg kansen op de gelijkmaker. Maar Ajax kreeg door de extra ruimte ook zijn kansen. In blessuretijd was het invaller Markus Rosenberg die de wedstrijd besliste. Na een mooie actie schoot hij door de benen van Boschker.

Lees het uitstekende liveverslag van het duel door daire lagerveld via de link hieronder naar het scorebord.

In vijfde duel eindelijk weer goals

Lange tijd leek het er naar uit te zien dat Ajax voor de vijfde keer op rij in competitieverband niet tot scoren zou komen. FC Twente verdediger Majstorovic bracht daar verandering in. Hij brak de ban door in eigen doel te schieten in de 70ste minuut. In blessuretijd verdubbelde invaller Rosenberg die score.

Ajax blijft zesde, maar loopt in op de kop

Ajax blijft na de zege op FC Twente zesde op de ranglijst. De ploeg loopt wel in op de koploper. PSV kwam bij RKC Waalwijk niet verder dan een 4-4 gelijkspel, via een doelpunt van Robert in de 90ste minuut.

Blind: dankbaar voor eigen doelpunt

Ajax coach Danny Blind liet voor de microfoon van Langs de Lijn weten dankbaar te zijn voor het eigen doelpunt van Majstorovic. Volgens Blind is het cynisch dat na vier duels zonder doelpunten de ploeg op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van de tegenstander. 'Maar ik ben er heel dankbaar voor.' Blind was ook blij dat het daar niet bij bleef en dat de ploeg vervolgens zelf ook nog scoorde via Rosenberg. 'Niet dat het veel uitmaakt, maar het had een cynisch verhaal kunnen opleveren als we alleen wonnen door het eigen doelpunt. 'Maar voor ons was vooral belangrijk dat we wonnen. Dat is altijd een opluchting als je in een slechte fase zit en je wint weer.'

'Het veldspel was vanavond redelijk. De voortzetting om tot iets te komen voor de goal vond ik echter te minimaal. Na de 1-0 sluipt er dan iets in de ploeg. Moeten we de 1-0 vasthouden of blijven we voetballen voor de 2-0. Er was verdeeldheid in de ploeg en dat is niet goed. Dan ga je dingen weggeven.'

'We moeten nu proberen de om de weg omhoog te vinden. Ik leef nu tegen mijn gewoontje van week tot week. Eerst moeten we ons vast bij de eerste vijf gaan nestelen. Als dat gebeurt, kunnen we omhoog gaan kijken. Al is de eerste plaats nog wel ver weg nu.'

'66 afonso voor Bakirciogl?

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Ajax-TwenteAjax...nl: Fotoverslag Ajax - Fc TwenteF-side.nl: Ajax-FC Twente (2-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 57 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.