Ajax blijft op 0-0 steken tegen Heerenveen

28 oktober 2005
-
-

Ajax is er niet in geslaagd de slechte reeks om te buigen. In de Arena bleef Ajax opnieuw op 0-0 steken, nu tegen Heerenveen. In de eerste helft domineerde Ajax, maar kon het nauwelijks kansen creeren. Babel had wel een goede mogelijkheid, maar liet na te scoren. Heerenveen kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. In de tweede helft kwam de ploeg er vaker uit en had het ook twee goede mogelijkheden via Huntelaar. Ajax had in de tweede helft echter ook meer mogelijkheden op een doelpunt. Een keer scoorde de ploeg wel, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax scoort ook niet met Anastasiou en Babel in de basis

Het scoren lijkt steeds meer een complex te worden voor Ajax. Danny Blind bracht Anastasiou terug in het elftal, nadat hij uit bij PSV nog voor de snelheid van Babel koos. Diezelfde Babel stond nu weer op de linkervleugel. Veel hielp dat niet, want na de 0-0 in eigen huis tegen Heracles en de 1-0 nederlaag tegen PSV, bleef Ajax ook thuis tegen Heerenveen weer op 0-0 steken.

Vijfde plaats in gevaar na gelijkspel

Na het gelijkspel tegen Heerenveen blijft Ajax vijfde op de ranglijst. Die vijfde plaats is echter dit weekend wel nadrukkelijk in gevaar als NAC en Vitesse in actie komen.

Heerenveen: Derveld

Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi ('25 Johnny Heitinga), Zdenek Grygera, Hedwiges Maduro ('71 Thomas Vermaelen), Urby Emanuelson, Nigel de Jong, Tom?s Gal?sek, Nourdin Boukhari, Steven Pienaar ('57 Mauro Rosales), Yannis Anastasiou, Ryan Babel

Opstelling Heerenveen

Waterman, Seip ('75 Bakkati), Hansson, Breuer, Derveld, Bosvelt, Kissi, Pranjic, Yildirim ('63 Samaras), Huntelaar, Nilsson

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax-Heerenveen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.