27 september 2005
-
Champions League
-

Ajax is er niet in geslaagd om thuis punten te halen tegen Arsenal. De Britten versloegen Ajax in de Arena met 1-2. Al na twee minuten kwam Arsenal via de counter op 0-1 via een doelpunt van de vrijgespeelde Ljungberg. In het volgende uur probeerde Ajax het wel, maar kon de ploeg te weinig afdwingen voor de goal. In de 69ste minuut kreeg Arsenal een makkelijk gegeven penalty toen Reyes de handen van Vonk opzocht bij een onderschepping van Vonk. Twee minuten later stond Ajax alweer op 1-2. Een afstandschot van Galasek eindigde op de paal. Rosenberg was er direct bij om de rebound binnen te tikken. Vanaf dat moment sloeg de vlam in de pan en kwam er het geloof dat het nog mogelijk was om er minimaal een gelijkspel uit te halen. De mogelijkheden kwamen er nog wel, de goal echter niet meer.

Arsenal loopt uit; FC Thun nu belangrijkste tegenstander voor tweede plaats

In het andere duel poule B won FC Thun thuis met 1-0 van Sparta Praag door een doelpunt van Hodzic. Thun is daarmee na twee duels de belangrijkste concurrent van Ajax voor de tweede plaats. Nu volgen twee duels tegen FC Thun waarin dat onderling beslist zal moeten worden.

De stand in poule B:
1. Arsenal 2- 6 ( 4- 2)
2. FC Thun 2- 3 ( 2- 2)
3. AJAX 2- 1 ( 2- 3)
4. Sparta Praag 2- 1 ( 1- 2)

Ajax continueert matige CL-reeks

Ajax zet met de nederlaag tegen Arsenal een matige reeks in de Champions League door. Van de laatste elf duels in de Champions League won de ploeg er slechts een, tegen Maccabi Tel Aviv.

Vonk: geen penalty

Veelbesproken was de penalty die Arsenal kreeg waarmee het op 0-2 kwam. De Ajax-doelman was van mening dat het geen penalty was. 'Hij raakt mij op mijn schouder. Het is in dit soort gevallen altijd de vraag of de keeper naar de speler gaat of de speler naar de keeper. Ik denk dat hij naar mij kwam. Dat is voor een scheidsrechter altijd heel moeilijk om te bepalen.'

Volgens Vonk was het juist zo jammer omdat er in zijn ogen tegen dit Arsenal meer te behalen was voor Ajax dan een nederlaag. Dat zou de positie in de poule voor Ajax veel beter hebben gemaakt.

Blind: we liepen vanaf eerste minuut achter feiten aan

(Gepost door 5-Chivu-voor-Altijd-5)

Danny Blind liet na het duel voor de microfoon van Langs de Lijn weten dat Ajax in zijn ogen vanaf de eerste minuut achter de feiten aanliep. Na de snelle goal weet je dat je tegen Arsenal geen legio kansen krijgt. Ze zijn zelf zo geslepen en hebben genoeg kwaliteiten om de 0-2 te maken. We waren vervolgens te voorzichtig om dat te voorkomen. En soms wilden we juist te graag en werd het daarom slordig.'

'Ik vind dat we niet goed gespeeld hebben. Die 0-1 zat ons het hele duel dwars. Je moet je realiseren dat Urby 18 jaar is. En je predikt dat je moet durven voetballen. Maar zij moeten uiteindelijk de keuzes maken. Dan sloot Fabregas de man af en is de kwaliteit daar om het direct af te straffen.'

In de tweede helft ging het beter, volgens Blind, nadat hij enkele omzettingen had gedaan. Hij liet achterin een op een spelen, schoof Lindenbergh nadrukkelijker op linkshalf en Boukhari aan de linkerflank. ' Van daaruit konden we het initiatief pakken.'

'Van te voren had ik al aangegeven dat we ons normaal gesproken zouden moeten richten op de tweede plaats. je gaat ervan uit dat Arsenal als favoriet de eerste positie pakt. Des te jammer is het dat je in de eerste wedstrijd niet verder dan een gelijkspel komt.'

Opstelling Arsenal

Almunia, Lauren, Tour?, Campbell, Cole, Hleb ('89 Cygan), Fabregas, Flamini, Pires ('88 Clichy), Ljungberg, Reyes ('81 Owusu-Abeyie)

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Ajax-ArsenalF-side.nl: Foto's Ajax-Arsenal

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 23 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.