Ajax verslaat Willem II met 0-2

10 september 2005
-
-

Na een goede eerste helft en een mindere tweede helft heeft Ajax met 0-2 gewonnen van Willem II in Tilburg. In de 60ste minuut moest Grygera eraf met een rode kaart waardoor het bij vlagen nog even spannend werd. Aanvoerder Galasek toonde dat hij nog steeds belangrijk kan zijn. In de 35ste minuut zette hij Ajax op voorsprong. Charisteas scoorde vijf minuten voor tijd opnieuw als invaller.

Ajax speelde een goede eerste helft. Willem II kon in eigen huis niets klaarmaken tegen Ajax. Het lukte de ploeg alleen niet om een ruime voorsprong af te dwingen. De doelpunten bleven beperkt tot een afstandschot van Galasek. Bij afwezigheid van Escude mocht hij weer in de basis starten. Juist tegen zijn oude ploeg Willem II was hij direct trefzeker.

Ajax-verdediger Grygera moest na een uur spelen van het veld na het neerhalen van debutant Kerekes. Hij voorkwam daarmee een vrije doortocht van de Hongaar. Daarna werd het nog even spannend voor Ajax toen de Amsterdammers met tien man verder moesten. Willem II kon er niet van profiteren. Uiteindelijk besliste Charisteas invaller de wedstrijd uit een assist van Pienaar.

Zie ook het live verslag van Michel via de linker hieronder naar het scorebord.

Ajax verliest Grygera met rood

Na een uur spelen moest de Tsjech Grygera van het veld. Hij kreeg rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Hij zal dus een schorsing kunnen verwachten. Als dat bij een duel blijft mist hij volgende week AZ - Ajax.

Duel start 25 minuten later vanwege noodweer

De wedstrijd tussen Willem en Ajax kon pas 25 minuten na het bedoelde beginsignaal om 19.30 uur aanvangen. Een noodweer boven het stadion van de Tilburgers weerhield de ploegen van een tijdige start.

Ajax nu zesde op de ranglijst

Met nog enkele wedstrijden op zondag voor de boeg staat Ajax op de ranglijst nu op een zesde plaats op de ranglijst:

Blind: Galasek heeft fantastisch gespeeld

Danny Blind was na afloop lyrisch over het spel van Tomas Galasek. "Hij was voor mij de man of the match. Hij heeft fantastisch gespeeld en scoorde daarbij een prachtig doelpunt."

Ook over zijn elftal was hij te spreken. "We hebben goed gevoetbald. Dat vind ik heel belangrijk."

Ajax.supporters.nl Scorebord

Uitslag: 0-2 (0-1)

0-1 Tom?s Gal?sek ('35)
0-2 Angelos Charisteas ('86)

Opmerkelijk: Grygera kreeg rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler ('60)

F-side.nl: Willem II-Ajax (0-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 61 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.