Ajax wint ook tegen strijdend Vitesse: 0-2

15 mei 2005
-
-

In een wedstrijd waarin voor Vitesse heel veel en voor Ajax heel weinig op het spel stond, wist Ajax uiteindelijk met 0-2 te winnen in het Gelredome. Vitesse liet direct in de eerste helft zien dat ze er voor vol wilden gaan en schuwden geen harde ingrepen. Toch liet Ajax zich daar niet van van de wijs brengen. De ploeg ging naarmate het duel vorderde beter spelen en kwam uiteindelijk verdiend aan de zege. Vlak na rust was het de Tsjech Grygera die een vrije trap van Van der vaart met het hoofd afrondde. Diezelfde Van der Vaart besliste na zijn assist de wedstrijd door zelf tien minuten voor tijd de 0-2 binnen te schieten. daarvoor had Maarten Stekelenburg nog voorkomen dat Vitesse terug in de wedstrijd kwam. Escude maakte hands in het strafschopgebied en kreeg daarvoor terecht een penalty tegen. Stekelenburg maakte handig gebruik van het feit dat de bal niet helemaal op de penaltystip lag. Hij maakte flink heisa om Amoah uit zijn concentratie te halen. Die schoot uiteindelijk flink zuiver maar te zacht in de hoek. De redding van Stekelenburg was uitstekend, hij tikte hem uit de rechteronderhoek.

Ajax schakelt Vitesse uit voor UEFA Cup plaats

Ajax heeft door winst op Vitesse diezelfde ploeg definitief uitgeschakeld voor Europees voetbal. Door de nederlaag kunnen de Arnhemmers Heerenveen niet meer achterhalen op de vijfde plaats. De Friezen zijn daardoor verzekerd van deelname aan de UEFA Cup volgend seizoen.

Van der Vaart bekroont rentree met doelpunt

De bij Ajax vertrekkende Rafael van der Vaart bekroonde zijn rentree in de basis met het tweede en beslissende doelpunt van de wedstrijd. De middenvelder had sinds februari geen plaats meer in de basis bij Ajax, mede vanwege blessures overigens. Vanwege de blessure van Sneijder kon hij weer eens in de basis starten. Opvallend vaak hadden de Arnhemmers het voorzien op zijn ledematen. Uiteindelijk nam hij op een positieve manier zijn revanche door de beslissende tweede treffer binnen te schieten.

Uitslag: 0-2 (0-0)

0-1 Zdenek Grygera ('56)
0-2 Rafael van der Vaart ('80)

Opmerkelijk: ('60ste minuut: Stekelenburg stopt penalty Amoah)

Braamhaar
22.631 toeschouwers

Vitesse: Hersi
Ajax: Johnny Heitinga
Ajax: Julien Escud?
Ajax: Steven Pienaar

Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Hedwiges Maduro, Julien Escud?, Nigel de Jong, Tom?s Gal?sek, Steven Pienaar, Rafael van der Vaart, Angelos Charisteas, Ryan Babel

Opstelling Vitesse

Wapenaar, Vreven, Van den Berg, Dingsdag, Jansen ('32 Hersi), Rankovic, Yakubu, Rojer, Schaars, Amoah, Frankel

F-side.nl: Fotoverslag Vitesse-Ajax (0-2)Ajax Foto Side: sfeerverslag Vitesse-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 18 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.