Geel: Van der Vaart (Ajax), Trabelsi (Ajax), Wamberto (Ajax), Rytter (FC Kopenhagen)

Kihlstedt, Rytter, Madsen, Poulsen, Jensen, Réll, Zuma, Laursen, Fredgaard (62/Fernandez), Bisgaard (81/Thorninger), Lénstrup.

Ajax:

Grim; Trabelsi, Chivu, Bergdolmo, De Cler, éBrien, Yakubu, Van der Vaart; Van der Meyde (81/Ikedia), Wamberto, Zlatan (75/Machlas)

Ajax en FC Kopenhagen houden elkaar in evenwicht

(Door: M)

Ajax heeft zichzelf in de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA Cup donderdagavond in en tegen Kopenhagen een goede uitgangspositie gecreeerd voor de return in Amsterdam over twee weken. Ajax kwam in het matig bezette Parken-stadion weliswaar niet tot scoren, maar ook de thuisploeg wist geen bres te slaan in de Amsterdamse verdediging waardoor beide partijen na 90 minuten spelen bleven steken op een 0 - 0 gelijkspel.

De Amsterdammers hadden vooral in de eerste helft het betere van het spel. Het goede spel werd ook omgezet in een aantal goede kansen. De Ajacieden verzuimden echter om deze af te maken. Zlatan Ibrahimovic had een vrije kopkans, maar wist deze niet te benutten en even later werd een doelpunt van Wamberto afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vlak voor de pauze werd ook een treffer van FC Kopenhagen afgekeurd. Roll maakte voorafgaand namelijk een overtreding op Trabelsi.

De thuisploeg begon de tweede helft zoals het in de eerste 45 minuten was geeindigd, stormachtig. Net als Ajax lieten ook de Denen de spaarzame kansjes onbenut. De schoten van Poulsen en Jensen konden de goed spelende Grim niet verontrusten. Na 10 minuten ging de storm alweer liggen, maar de manschappen van Co Adriaanse wisten daar niet van te profiteren. Beide elftallen misten vervolgens de creativiteit om de ander de wil op te leggen.

In de slotminuten leek het nog even mis te gaan voor Ajax toen Jensen en Hernandez plotseling de gelegenheid kregen in het strafschopgebied van Ajax om op het doel van Grim te vuren. De Amsterdammer hield zijn ploeg echter wederom op de been met een aantal gewaagde reddingen. De brilstand bleef daarom op het bord staan. Het enige smetje op het duel was de gele kaart voor v/d Vaart, waardoor de 18-jarige middenvelder er in Amsterdam, wanneer de klus moet worden geklaard, niet bij zal zijn wegens een schorsing.