Opnieuw puntverlies voor Ajax in eigen huis: 1-2 tegen FC Twente

6 februari 2005 16:22

Voor de tweede keer op rij wist Ajax thuis niet tot winst te komen. Na de 0-0 tegen ADO Den haag ging de ploeg met 1-2 onderuit tegen FC Twente. De ploeg kwam al snel op voorsprong via een doelpunt van Escude, maar N'Kufo voor rust en Touma na rust (na een blunder van Vonk) zetten Ajax op verlies.

Ajax begon behoorlijk al speelde daar het feit dat de ploeg in de beginfase scoorde een rol in. Julien Escud? kon een bal inkoppen en Ajax op een vroege voorsprong zetten. Naarmate de eerste helft vorderde ging FC Twente steeds meer geloven in zichzelf en draaide het Ajax de duimschroeven aan. Een deel van de wedstrijd had het duidelijk de controle over de wedstrijd. De ploeg vond steeds een vrijstaande man aanvallend en creerde zo diverse kansen. Na een assist van Touma kon N'Kufo de bal over Vonk lobben.

Voor de neutrale toeschouwer moet het een leuke tweede helft zijn geweest met grote kansen voor beide doelen. Het was echter FC Twente dat aan het langste eind trok. Op de counter kreeg die ploeg ook de meeste uitgespeelde kansen. Met name hete erste kwartier na rust waren er diverse kansen op rij voor Ajax. Die waren aan Ajax niet besteed. Met name Charisteas speelde een zwakke wedstrijd. Hij werd vanaf links ook nauwelijks gesteund. Aanvankelijk stond daar Babel, maar die moest al na 20 minuten gewisseld worden. Mitea kon te weinig bijdragen en werd in de slotfase gewisseld voor Anastasiou.

Toen al was FC Twente op 1-2 gekomen. Bij een van die gevaarlijke kansen onderschepte Vonk een kans voor Cziommer. Hij raakte de bal echter verkeerd en gaf hem daardoor breed op Touma die vervolgens simpel in het lege doel kon schieten. Daar zou Ajax uiteindelijk niet meer overheen komen.