Ajax verslaat Spakenburg met ruime cijfers; debuut Charisteas

8 januari 2005 14:56

Verslaggever: JL

Ajax heeft haar eerste vriendschappelijke wedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen amateurclub Spakenburg met ruime cijfers gewonnen. De Amsterdammers zegevierden met 5 - 0. Bij rust stond Ajax met 1 - 0 voor door een doelpunt van Anastasiou. In de tweede helft kwam het elftal van Ronald Koeman pas echt op stoom en werd er gescoord door Babel, Heitinga (2x) en debutant Charisteas, die in de tweede helft Anastasiou verving. Hij viel vlak voor tijd uit met een lichte blessure, net als De Jong overigens

Ajax kwam in de 24ste minuut van het oefenduel, die onder zware weersomstandigheden werd gespeeld, op voorsprong door een treffer van Anastasiou. De Griek kon de bal intikken vanuit een vrije trap, nadat er een overtreding was begaan op Boukhari. In de 10de minuut liet hij nog een goede kans onbenut
om de score te openen. Het zou het enige doelpunt zijn in de eerste helft, waarin Ajax domineerde maar niet groots speelde.

De Amsterdammers verhoogden in de tweede helft het tempo en dat had resultaat. Babel, die door Koeman was geposteerd als rechtbuiten door de afwezigheid van Rosales en De Ridder, liet in de 64ste minuut het tweede doelpunt van Ajax aantekenen via een mooi afstandschot. Daarna ging het snel. Heitinga, die zaterdag niet fungeerde als centrale verdediger maar als verdedigende middenvelder, was tot twee keer de gevierde man.

Alle ogen waren zaterdag echter gericht op de laatste aanwinst van Ajax, Charisteas. De Griek verving in de tweede helft zijn landgenoot Anastasiou en liet gelijk zien waarvoor hij naar Amsterdam is gehaald. De aanvaller, die overkwam van het Duitse Werder Bremen, scoorde het vierde doelpunt van Ajax na goed voorbereidend werk van Mitea.