Ajax verliest met 2-1 van Barcelona

14 december 2004 21:49

Verslaggever: RvN

Ajax heeft het vriendschappelijke duel in Allicante met 2-1 verloren van Barcelona. Bij rust stond het 2-0 via twee goals van Eto'o. Na rust scoorde Lindgren tegen.

Ajax kwam al in de eerste minuut op achterstand door een doelpunt van Eto'o. De ploeg kwam langzaam in de wedstrijd en was na een kwartier dichtbij de gelijkmaker toen Sneijder de lat raakte. Nadat Rosales de paal raakte, was het aan de andere kant wel raak. Het was opnieuw Eto'o die via een prachtig schot voor de 2-0 zorgde

In de rust wisselde Frank Rijkaard veel spelers, Koeman brachter vier nieuwe spelers in waarbij Edgar Manucharyan natuurlijk de meeste aandacht kreeg. Tegen een heel jong elftal van Barcelona creerde Ajax direct een aantal grote kansen voor met name Anastasiou. Net als voor rust had hij het vizier niet op scherp. na zeven minuten in de tweede helft werd de Armee diep gestuurd. Aleen voor de keeper wilde hij de bal stiften maar raakte hij hem verkeerd waardoor hij knullig naast ging.

Na 14 minuten spelen in de tweede helft moest Edgar Manucharyan geblesseerd vervangen worden. Koeman bracht Lindgren, Emanuelson en Maduro in het veld en haalde De Jong en Galasek eruit.

Het was Lindgren die de stand nog draaglijker maakte en de nederlaag verkleinde naar 2-1 met een doelpunt aan het slot van de tweede helft. Rafael van der Vaart trof namens Ajax nogmaals de lat.

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Obodai, De Jong ('61 Maduro), Escude, Maxwell ('46 Felipe), Galasek ('61 Emanuelson), Sneijder ('46 Edgar Manucharyan '61 Lindgren)), Van der Vaart, Rosales ('46 De Ridder), Ananastasiou, Mitea ('46 Boukhari)